Skip to main content

Στην τελική ευθεία η πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο οι πρώτες προσφορές για τους «Κόκκινους Διαβόλους» είναι έτοιμες και θα αρχίσουν να καταφθάνουν τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.

Το εγχείρημα πώλησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αναθερμαίνεται απλώς, αλλά εισέρχεται στην πιο «καυτή» φάση του.

Αφότου η οικογένεια Γκλέιζερ ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θέλει να πουλήσει τον σύλλογο, σύντομα αναμένονται οι πρώτες επίσημες προσφορές για την αγορά των «Κόκκινων Διαβόλων».

Όπως αναφέρει η Daily Mail είναι θέμα ημερών, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, να φτάσουν οι πρώτες επίσημες προσφορές. Ένα πρότζεκτ το οποίο, εξηγεί η αγγλική εφημερίδα, έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, παρά την ιδιαίτερα υψηλή τιμή πώλησης που ζητούν οι Γκλέιζερς και η οποία ανέρχεται σε περίπου 7 δισ.

Την πώληση για λογαριασμό της οικογένειας Γκλέιζερ διαχειρίζεται η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Raine, ενώ  πρώτο φαβορί στην κούρσα για την αγορά της Γιουνάιτεντ φαίνεται να είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, ιδιοκτήτης του χημικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων Ineos.

Ωστόσο, η τιμή παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα στο τραπέζι: η αξία των μετοχών της Γιουνάιτεντ έχει εκτοξευθεί μετά την ανακοίνωση των σχεδίων πώλησης της εταιρείας, με τον σύλλογο να αποτιμάται πλέον στα 3 δισ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στα πολλά σενάρια που προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες έγινε λόγος και για ενδιαφέρον της Qatar Sports Investments, του ταμείου του εμιράτου που κατέχει επίσης την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Καταριανοί, ωστόσο, φέρεται να έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την αντίπαλο της Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, που τέθηκε προς πώληση από την αμερικανική ιδιοκτησία της (Fenway Sports Group) στα τέλη του 2022.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η διαδικασία πώλησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει πολύ πιο μακρά πορεία κι έχει προσελκύσει πολύ υψηλότερες ενδεικτικές προσφορές.

Επίσης επειδή ο συνιδιοκτήτης Άβραμ Γκλέιζερ, σύμφωνα με φήμες ταξίδεψε στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Παγκόσμιου Κυπέλλου για να πραγματοποιήσει μια σειρά από άτυπες συναντήσεις με πιθανούς επενδυτές.

naftemporiki.gr