Skip to main content

Ντέρμπι σε Τούμπα και Περιστέρι

Οι συναντήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και του Ατρόμητου με την ΑΕΚ δεσπόζουν στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, που φέρει τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Λαμία, στη Λεωφόρο.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας ξεχωρίζει κατά την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η αυλαία της οποίας άνοιξε χθες με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) και Ιωνικός-Άρης (1-0).

Έχοντας καλύψει διαφορά οκτώ βαθμών σε περίπου ενάμιση μήνα η ΑΕΚ βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης κι ευελπιστεί να μείνει εκεί μέχρι τέλους. Η Ένωση κατέγραψε έξι νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια της και πηγαίνει στο γειτονικό Περιστέρι με ψυχολογία και τον αέρα του πρωτοπόρου.

Ο Ατρόμητος, πάντως, έχει μόλις μια ήττα στα επτά τελευταία παιχνίδια του (2-4-1) έχοντας αποσπάσει βαθμό στο ίδιο γήπεδο τόσο από τον ΠΑΟΚ (1-1) όσο και από τον Ολυμπιακό (1-1), με αποτέλεσμα να στοχεύει στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός, που έχασε ύστερα από μεγάλο διάστημα την πρώτη θέση, αναζητά την επιστροφή στις επιτυχίες ύστερα από τέσσερα παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπου γνώρισε τρεις ήττες.

Οι «πράσινοι» είναι το φαβορί καθώς φιλοξενούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την ουραγό πια Λαμία, που είναι 14η μετά τις δύο συνεχείς νίκες του Ιωνικού εκ των οποίων η μία σημειώθηκε στην έδρα της ομάδας της Φθιώτιδας.

Το ντέρμπι της 21ης ημέρας θα διεξαχθεί στην Τούμπα, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, στο -5 από την ΑΕΚ. Οι «ασπρόμαυροι» διάγουν περίοδο φόρμας, ενώ η πειραϊκή ομάδα μετρά πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες στα επτά τελευταία παιχνίδια της και θα ψάξει για την πρώτη εφετινή νίκη σε ντέρμπι.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 

  • 17:00 Παναθηναϊκός – Λαμία
  • 17:30 Ατρόμητος – ΑΕΚ
  • 20:00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης
  • 20:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 

  • 16:00 Λεβαδειακός – Βόλος