Skip to main content

Ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ

Οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν της Ένωσης στο Αλεξάνδρειο και σημείωσαν την όγδοη νίκη σε 15 αγώνες, υποχρεώνοντας τους «κιτρινόμαυρους» στην έκτη ήττα τους.

Ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ φέτος στο πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε της Ένωσης με 74-64 για την 15η αγωνιστική της Basket League, ενώ στο πρώτο μισό της Α1 είχε περάσει από την Αθήνα με 76-63.

Οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γκούντγουιν να έχει 14 με 19 ριμπάουντ. Από την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάιλς με 15 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75 (5/7 τρίποντα) και μάλιστα στο 6’ προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων (16-4), έπειτα από τρίποντο του Νετζήπογλου.

Με τον Μάιλς να δίνει λύσεις στην επίθεση η ΑΕΚ έκανε επιμέρους σκορ 13-8, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στους δύο (34-32) στο 17’, αλλά ο Άρης συνέχισε να έχει το πάνω χέρι διατηρώντας το προβάδισμα με 39-35 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Με Μίτσελ και Μάιλς επιθετικές αιχμές, η Ένωση πήρε πόντους κοντά στο καλάθι και ισορρόπησε το ματς. Στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων και «χτύπησαν» στο transition, με συνέπεια να προηγηθούν με 58-51 με τρίποντο του Μήτρου Λονγκ.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 36΄ στους 12 τη διαφορά (67-58) με τρίποντο του Νότε και έβαλαν τις βάσεις για την τελική επικράτηση, αφού η ΑΕΚ δεν είχε άλλες απαντήσεις.