Skip to main content

Αντεπίθεση παραμονής από τον Ιωνικό

Η πειραϊκή ομάδα σημείωσε και δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά επί του Άρη και ξέφυγε από την τελευταία θέση προσπερνώντας Λαμία και Λεβαδειακό.

Η έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου στην τεχνική ηγεσία μεταμόρφωσε τον Ιωνικό, που σημείωσε και δεύτερη νίκη στα ισάριθμα παιχνίδια του με τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο του.

Μετά το «διπλό» στη Λαμία (2-0) οι Νικαιώτες επιβλήθηκαν στη Νεάπολη του Άρη με 1-0 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας επιτυχία τους για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Αντίθετα, οι «κίτρινοι» γνώρισαν την πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια τους, σε όλες τις διοργανώσεις, δεν πέτυχαν γκολ για τέταρτο συνεχή εκτός έδρας αγώνα και το μέλλον του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο τους κάθε άλλο παρά ευοίωνο προοιωνίζεται.

Ο Χουτεσιώτης επενέβη εντυπωσιακά σε διαγώνιο σουτ του Οντουμπάτζο στο 23΄, σε μια από τις ελάχιστες καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, που είχε πολλά φάουλ και καθόλου ρυθμό.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο δεύτερο, έως το 60ό λεπτό. Τότε ο Φαμπιάνο προσπαθώντας να διώξει γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και πάνω στον Σεμπά, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή ανατράπηκε από τον Κουέστα, με τον Λοβέρα να «γράφει» ψύχραιμα το 1-0 στο 61΄ από τα 11 βήματα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρομαό έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, στην καρφωτή κεφαλιά του Φαμπιάνο, ενώ στο 66΄ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε με το δεξί πόδι το πλασέ του Γκρέι, στο μεταξύ τους τετ α τετ από κεφαλιά-πάσα του Νταμπό.

Κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός των φιλοξενούμενων και ο Ιωνικός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, που τον έφερε για πρώτη φορά φέτος πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έστω και προσωρινά.