Skip to main content

Δυνατά για την τετράδα Περιστέρι και Προμηθέας Πάτρας

Οι δύο ομάδες σημείωσαν την ένατη νίκη σε δεκαπέντε αγώνες πρωταθλήματος και ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση, δείχνοντας συνέπεια και σταθερότητα.

Περιστέρι και Προμηθέας Πάτρας εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους για να φτάσουν στη νίκη απέναντι σε Απόλλωνα Πατρών και Καρδίτσα αντίστοιχα, να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 9-6 και να συνεχίσουν δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Στα δυτικά προάστια οι «κυανοκίτρινοι» του Βασίλη Σπανούλη επιβλήθηκαν του αχαϊκού συγκροτήματος με 75-69 για τη 15η αγωνιστική της Basket League. Με κορυφαίο τον Μίρο Μπίλαν, που έκανε νταμπλ-νταμπλ (16 πόντους και 15 ριμπάουντ), το Περιστέρι κοπίασε για να φτάσει στην ένατη νίκη του απέναντι σε έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο, που είχε για πρώτο σκόρερ τον Άντονι Ντέιβις με 20 πόντους, εκ των οποίων 19 στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τους γηπεδούχους να ξεπερνούν τον αρχικό αιφνιδιασμό από τον αντίπαλο και να προηγούνται στο ημίχρονο με 41-38.

Με επιμέρους σκορ 16-7 ως το 28΄ το Περιστέρι ανέβασε τη διαφορά στους 12 πόντους για πρώτη φορά (57-45), με τρίποντο του Μωραΐτη. Ο Απόλλωνας μείωσε στα μέσα της τελευταίας περιόδου στους τέσσερις (66-62) με τρίποντο του Γκρίφιν, αλλά στα κρίσιμα σημεία οι γηπεδούχοι είχαν το καθαρό μυαλό για να επιλέξουν τις βέλτιστες λύσεις.

Ο Προμηθέας επικράτησε στην Πάτρα με 76-66 της Καρδίτσας και σημείωσε την πέμπτη συνεχή νίκη του στο πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλοί υποχώρησαν στο 2-13 και βρίσκονται στην τελευταία θέση.

Οι Πατρινοί πέτυχαν 27 πόντους στο πρώτο μέρος, επτά απ΄ αυτούς στη δεύτερη περίοδο, αλλά με τους 31 της τρίτης περιόδου κατάφεραν να ανατρέψουν την εικόνα του αγώνα απέναντι στην Καρδίτσα, η οποία στις αρχές του β΄ ημιχρόνου είχε προηγηθεί και με διψήφια διαφορά.

Ο Κουλμπόκα σημείωσε με 18 πόντους, ενώ λύσεις στον Προμηθέα έδωσαν επίσης οι Σίμπσον (14π.), Χογκ (13π.), Κάουαν (11π.) και Κόντιτ (6π., 10ριμπ.). Για την Καρδίτσα πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκάλινατ με 17 πόντους, ο Αγραβάνης είχε 12 και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Έβανς 9 πόντους και 10 ριμπάουντ.