Skip to main content

Ξεκίνημα σεζόν με πρωτιά για τον Τεντόγλου

Ο πρωταθλητής του μήκους πρώτευσε στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε σήμερα τη χρονιά από το Γκέτεμποργκ, κατακτώντας την πρώτη θέση στο μήκος, με άλμα στα 8,12 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,96 μ., σημείωσε δύο διαδοχικά άλματα στα 8,12 μ., έκανε 8,06 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, άφησε το πέμπτο άλμα και τελείωσε τις προσπάθειές του στα 8,07 μέτρα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν βρίσκεται ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση, αφού η προπόνησή του είναι προσαρμοσμένη στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο κατά σειρά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Ανδρέας Πανταζής αγωνίστηκε επίσης στο μίτινγκ της σουηδικής πόλης και κατέλαβε την πρώτη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 16,33 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 16,05 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Οι δύο αθλητές διεκδικούν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό μέσω του ranking, καθώς βρίσκονται εντός την πρώτης 18αδας που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Στο ύψος η Ελευθερία Χριστογεώργου κατέλαβε την τρίτη θέση με 1,78 μέτρα. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο (4/2) στο μίτινγκ ύψους στο Χουστοπέτσε.

Εν τω μεταξύ, ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πρόωρα τον αγώνα του στο μίτινγκ της Ουψάλα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,52 μ. και να διεκδικήσει μια εμφάνιση ανάλογη της Καρλσρούης. Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε μεγάλα ύψη το Σάββατο (4/2), στο μίτινγκ του Λοτζ.