Skip to main content

Το ντέρμπι ξεκίνησε από την Πέμπτη

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στον ορισμό του Σλοβάκου διαιτητή για το ντέρμπι της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να... σηκώνει το γάντι και να απαντά.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον Σλοβάκο Ιβάν Κρούζλιακ, από την Elite κατηγορία της UEFA, για να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚΟλυμπιακός την Κυριακή στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ένας ορισμός ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση της πειραϊκής ΠΑΕ, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απάντησε ο ΠΑΟΚ.

«Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς ως τώρα επιλέγουν διαιτητή έναν Σλοβάκο, τον Ιβαν Κρούζλιακ, ψυχοπαίδι του Λούμπος Μίχελ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν δεχόμαστε τον συγκεκριμένο ορισμό και οφείλουν άμεσα να τον αντικαταστήσουν άμεσα!», ανέφερε –μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του «Δικέφαλου», που με δική του ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «δεν θα συμμετάσχουμε στην προσπάθεια δημιουργίας τοξικού κλίματος, καθώς γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ίσως να ένιωθε καλύτερα αν ξαναορίζονταν οι Τρεϊμάνις-Πινέιρο ή άλλα ψυχοπαίδια του Κλάτενμπεργκ. Συμφωνήσαμε και οι δύο ΠΑΕ να οριστεί elite διαιτητής όπως και έγινε. Ευχόμαστε να μη θυμόμαστε μετά το ματς καν το όνομά του».

Οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν με νέα ανακοίνωση, αμφισβητώντας ότι πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, ήρθε σε επαφή με ομοσπονδίες κορυφαίων πρωταθλημάτων για να επιλέξει  διαιτητή για το ντέρμπι, κάνοντας λόγο για «ορισμό παραγγελία» και αφήνοντας αιχμές και εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού.

Η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ ήρθε με… διαρροή αυτή τη φορά, που ανέφερε πως «χυδαία είναι η συλλογιστική του Ολυμπιακού, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια κι όχι η διακωμώδηση της αστείας ανακοίνωσής τους».