Skip to main content

Στον Παναθηναϊκό ο Ματ Τόμας

Οι «πράσινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους έναν σούτινγκ γκαρντ με αξιοσημείωτο ποσοστό σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στο σουτ τριών πόντων, ενισχύοντας την περιφέρειά τους.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ Ματ Τόμας, που υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024.

Στη συμφωνία των δύο πλευρών (όπως και με τον Μπέικον) δεν υπάρχει NBA Out, που σημαίνει ότι ο παίκτης δεν έχει την επιλογή να εγκαταλείψει το σύλλογο σε περίπτωση που ενδιαφερθεί γι΄ αυτόν κάποια ομάδα από την αμερικανική Λίγκα.

Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Τόμας γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1994 στο Ιλινόις των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ

Σε επίπεδο κολεγίου έπαιξε στο Iowa State. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στο Summer League με τους Λέικερς και ύστερα υπέγραψε συμβόλαιο με την ισπανική Ομπραντόιρο, όπου είχε να επιδείξει στη Λίγκα ACB 15,4 πόντους (45.9% στο τρίποντο), 2,4 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ ανά αγώνα.

Την επόμενη περίοδο μεταγράφηκε στη Βαλένθια με την οποία κατάκτησε το Eurocup, έχοντας μέσο όρο ανά παιχνίδι 12,7 πόντους με 47.8% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο, 1,3 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ.

Από την Ισπανία ξαναπέρασε την επόμενη χρονιά τον Ατλαντικό για να επιστρέψει στο ΝΒΑ και να παίξει στο Τορόντο, ενώ στα μέσα της σεζόν 2020-2021 μετακινήθηκε στη Γιούτα και την περίοδο 2021-2022 αγωνίστηκε στο Σικάγο.

Σε 126 αγώνες στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ ο Τόμας μέτρησε 4 πόντους και 1,2 ριμπάουντ στα 9,7 λεπτά κατά μέσο όρο, με το ποσοστό ευστοχίας του στο τρίποντο να ξεπερνά το 40%.

«Είμαι απλά ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω δουλειά με τους νέους μου συμπαίκτες και τον προπονητή μου και να αγωνιστώ σε ένα κορυφαίου επιπέδου κλαμπ της Ευρώπης όπως είναι ο Παναθηναϊκός, με πλούσια ιστορία και εκπληκτικούς φιλάθλους. Ανυπομονώ να αρπάξω από τα μαλλιά αυτή την εξαιρετική ευκαιρία που μου δίνεται, να παίξω στην Ευρωλίγκα και να ζήσω σε αυτή την υπέροχη πόλη που λέγεται Αθήνα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο Τόμας.

«Άκουσα κι έμαθα πολλά για τον Παναθηναϊκό. Παρακολούθησα πολλούς αγώνες, είδα σε βίντεο τους σπουδαίους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί του. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα top level club και πραγματικά ανυπομονώ να φορέσω την πράσινη φανέλα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους με τη νέα ομάδα του: «Είμαι έτοιμος για να παίξω με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, μια εξαιρετική διοργάνωση. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ φέτος. Επίσης, θα ήθελα να βρεθώ με τον Παναθηναϊκό στο Final-4 κάποια στιγμή και να διεκδικήσω αυτό το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων αποτελεί επίσης έναν σημαντικό στόχο».

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται; «Δούλεψα πολύ σκληρά και επί καθημερινής βάσης όλον αυτόν τον καιρό και αισθάνομαι έτοιμος να μπω να βοηθήσω άμεσα στην ομάδα. Υπόσχομαι πως θα δίνω το 100% σε κάθε προπόνηση και κάθε ματς, ώστε να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίζει. Θέλω να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία που έχω και το μπασκετικό μου iq για να συνεισφέρω στην ομάδα. Το σουτ είναι το δυνατό μου σημείο αλλά θα προσπαθήσω σκληρά σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση να προσφέρω στην ομάδα».