Skip to main content

Το πάλεψε ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν ανίκητος

REUTERS/Jaimi Joy

Δεν τα κατάφερε στο τελικό του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν... ρομπότ και νίκησε με 3-0 σετ, πανηγυρίζοντας τον 22ο Grand Slam τίτλο της μυθικής του καριέρας.

Πάλεψε, έκανε σπουδαία εμφάνιση, έστειλε δύο σετ στο tie break αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν άτρωτος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του Australian Open με 3-0(6-3, 7-6, 7-6) από τον Σέρβο τενίστα, ο οποίος πανηγύρισε τον 22ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

REUTERS/Jaimi Joy

Στο πρώτο σετ του τελικού ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν καταπληκτικός. Σχεδόν αλάνθαστος, απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που στις κρίσιμες στιγμές έκανε λάθη και δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει το τρομερό και φοβερό σερβίς του Σέρβου τενίστα. Με σχετική άνεση ο «Νόλε» έκανε το 1-0, επικρατώντας με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο «Τσίτσι» ανέβασε την απόδοση του, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το σερβίς του αλλά δεν κατάφερε να κάνει ένα break για να φτάσει στην ισοφάριση του παιχνιδιού. Οι δύο «μονομάχοι» οδηγήθηκαν στο tie break, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς ήταν απόλυτα αποτελεσματικός στα κοβικά σημεία και με 7-4 έκανε το 2-0.

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν ιδανικό για τον Τσιτσιπά, καθώς κατάφερε για πρώτη φορά στο τελικό να ”σπάσει” το σερβίς του Τζόκοβιτς. Παρόλα αυτά δεν εκμεταλλεύθηκε το προβάδισμά του, καθώς ο Σέρβος αθλητής απάντησε με break στο break και γενικά ήταν ανώτερος στα ράλι που κρατούσαν από πέντε μέχρι εννιά χτυπήματα της μπάλας. Στα επόμενα games οι δύο φιναλίστ πήγαν χέρι-χέρι και αυτό το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Η εμπειρία, η ποιότητα, η αξία του Τζόκοβιτς ”μίλησε” για ακόμη μία φορά στον αγωνιστικό χώρο και ο Σέρβος με 7-5 πήρε το σετ, έφτασε στο 3-0 και κατέκτησε το Australian Open. Αυτός είναι ο 22ος Grand Slam τίτλος της θρυλικής του πορείας στο τένις, με τον οποίο ισοφάρισε στη κορυφή της σχετικής λίστας τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς παρότι πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά, δεν κατάφερε να βρει ”απαντήσεις” απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών τένις όλων των εποχών.

REUTERS/Loren Elliott

naftemporiki.gr