Skip to main content

Σίφουνας Γιάννης (και) στην Ιντιάνα

USA TODAY Sports

Με εκπληκτική εμφάνιση του σούπερ σταρ του, το Μιλγουόκι πέρασε από την έδρα των Πέισερς και τους υποχρέωσε στην όγδοη ήττα στους δέκα τελευταίους αγώνες.

Ασταμάτητος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πέτυχε 41 πόντους και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Μιλγουόκι στην Ιντιάνα (141-131).

Ο Αντετοκούνμπο είχε επίσης 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε ένα παιχνίδι που για αρκετή ώρα έμοιαζε με… βόλτα στο πάρκο για τους Μπακς, οι οποίοι προηγήθηκαν έως και με 33 πόντους.

Στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν οι Πέισερς έπαιξαν το χαρτί «hack-a-Giannis», δηλαδή το συστηματικό φάουλ πάνω του, βασιζόμενοι στην αστάθειά του στις ελεύθερες βολές.

Οι 7/18 βολές απέδειξαν ότι εν μέρει είχαν δίκιο, καθώς μείωσαν στους 7 πόντους με τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με κορυφαίο τον Μάιλς Τέρνερ (24 πόντοι), αλλά τότε ανέλαβαν δράση ο Τζρου Χόλιντεϊ (20 πόντοι) και ο Κρις Μίντλετον (17).

Το Μιλγουόκι παραμένει τρίτο στην Ανατολή και η Ιντιάνα ένατη, παρά την όγδοη ήττα σε δέκα αγώνες. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κλίβελαντ, το οποίο ηττήθηκε στην Οκλαχόμα Σίτι (100-112) υπό τον νόμο του εξαιρετικού γι΄ άλλη μια φορά Σάι Γκίλγκεους-Αλεξάντερ (35 π.μ.).

Το Ορλάντο ηττήθηκε στο ντέρμπι με τους Μαϊάμι Χιτ (105-110), ενώ η Μινεσότα κατέγραψε στο Μέμφις την πέμπτη σερί ήττα της (100-111).

Πριν από την έναρξη του αγώνα υπήρξε συγκίνηση στις τάξεις των γηπεδούχων Γκρίζλις, τη στιγμή της σιγής για να τιμήσουν τη μνήμη του Τάιρ Νίκολς, του Αφροαμερικανού που πέθανε σε ηλικία 29 ετών στις 7 Ιανουαρίου στο Μέμφις, μετά από ξυλοδαρμό από πέντε μαύρους αστυνομικούς, που τώρα κατηγορούνται για φόνο.

Η χθεσινή αποκάλυψη του ανατριχιαστικού βίντεο με τη σύλληψή του και τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχθηκε σόκαρε βαθιά παίκτες και ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίοι έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένεια του Νίκολς, ενώ το NBA χαρακτήρισε τις εικόνες «τρομακτικές».