Skip to main content

Σφυρίχτηκε στο πρώτο, μάγεψε στο δεύτερο ημίχρονο

Πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός «διέλυσε» με 89-65 τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα.

Ένας διπρόσωπος Παναθηναϊκός, που αποδοκιμάστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου από τους φίλους του στο ΟΑΚΑ, εμφανίστηκε με επιθετικό οίστρο… Γουόριορς στην επανάληψη και μετέτρεψε το -15 με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια σε +24 με τη λήξη του αγώνα!

Οι «πράσινοι» κονιορτοποίησαν σε αυτό το διάστημα τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τη νίκησαν με 89-65 έχοντας δημιουργήσει στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού διαφορά 39 πόντων!

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έκανε το «2Χ2» στην εφετινή περίοδο της Ευρωλίγκας απέναντι στους Λιθουανούς, που προσπαθούν για μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Οι «πράσινοι» κατέγραψαν την όγδοη νίκη στο 21ο παιχνίδι τους στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, βάζοντας τελεία στο σερί της Ζαλγκίρις (12-9) με τις πέντε συνεχείς νίκες.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 42-27, αλλά με την έναρξη του δεύτερου μέρους η «έκρηξη» στο ΟΑΚΑ ακούστηκε ως το… Κάνουνας.

Με τον Πάρις Λι να σκοράρει τους 22 από τους συνολικά 24 πόντους του στο β΄ μισό και να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης εκτελώντας, δημιουργώντας και κλέβοντας μπάλες, οι «πράσινοι» απλά… αφήνιασαν.

Με «βομβαρδισμό» πίσω από τα 6,75 στο ίδιο διάστημα (9/11 τρίποντα έναντι 1/8 στο πρώτο μέρος), ο Παναθηναϊκός κάλυψε ταχύτατα την εις βάρος του διαφορά και όχι απλώς δεν ξανακοίταξε πίσω αλλά συνέχισε να την αυξάνει, προϊόντος του χρόνου.

Η άμυνά του σε αυτό το διάστημα κράτησε τη λιθουανική ομάδα στους μόλις 23 πόντους σε 20 λεπτά, ενώ στο ίδιο διάστημα η αναιμική επίθεση των 27 πόντων έδωσε τη θέση της σε ένα… κοντσέρτο για πολυβόλα, σκοράροντας 62 πόντους, σε δύο δεκάλεπτα!!

Ο Λι ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ενώ μεγάλη εμφάνιση στο «καλό» διάστημα του Παναθηναϊκού έκαναν επίσης οι  Πονίτκα με 13 πόντους, Μπέικον με 13 και Παπαγιάννης με 12.