Skip to main content

Απίστευτη πρόκληση των οπαδών της Ατλέτικο πριν το ντέρμπι με Ρεάλ

Πέρα από τα συνθήματα μίσους εναντίον της «αιώνιας» αντιπάλου, οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» εξαπέλυσαν (νέα) επίθεση εναντίον του Βινίσιους κρεμώντας κούκλα με τη φανέλα του από μια γέφυρα.

Οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασαν την «κόκκινη γραμμή», λίγες ώρες πριν από τη σύγκρουση της ομάδας τους με τη Ρεάλ αυτή την Πέμπτη (22:00), για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Σαν να μην έφτανε το ότι ανάρτησαν πανό μίσους κοντά στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ το βράδυ της Τετάρτης («Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ»),  εξαπέλυσαν κι ένα απεχθές μήνυμα με αποδέκτη τον Βραζιλιάνο επιθετικό της «Βασίλισσας» Βινίσιους Τζούνιορ, κρεμώντας από μια γέφυρα μια κούκλα που φορούσε τη φανέλα του Βραζιλιάνου διεθνή.

Το σύνθημα «Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ Μαδρίτης» είναι αυτό του σκληροπυρηνικού γκρουπ της Ατλέτικο «Frente Atlético». Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 οι οπαδοί των «Ροχιμπλάνκος» είχαν επίσης απευθύνει ρατσιστικές κραυγές κατά του Βινίσιους πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων (1-2).

Χθες (25/1) ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, δήλωσε ότι φροντίζει να προστατεύει τον παίκτη του, ο οποίος στοχοποιήθηκε όχι μόνο στο γήπεδο αλλά κι έξω απ΄ αυτό, με αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις.

«Πρέπει να τον προστατέψουμε σωματικά και ψυχικά», είπε. «Πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί τον χρειαζόμαστε κι εμείς και το ποδόσφαιρο αλλά τον βλέπω, έχει μεγάλο κίνητρο και είναι συγκεντρωμένος».

Να σημειωθεί ότι η Ατλέτικο δεν αντέδρασε στην πρόκληση των οπαδών της. Ο Βινίσιους διαβεβαίωνε πάντα ότι θα συνεχίσει τους χορούς του ενώ καταγγέλλει τακτικά τις ρατσιστικές επιθέσεις που υφίσταται.

«”Όσο το χρώμα του δέρματος είναι πιο σημαντικό από το φως των ματιών, θα υπάρχει πόλεμος”. Έχω αυτή τη φράση με τατουάζ στο σώμα μου. Έχω αυτή τη σκέψη συνεχώς στο κεφάλι μου. Αυτή είναι η στάση και η η φιλοσοφία που προσπαθώ να εφαρμόσω στη ζωή μου», είχε γράψει στο Instagram τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Λένε ότι η ευτυχία είναι ενοχλητική. Η ευτυχία ενός μαύρου Βραζιλιάνου που νικάει στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ανησυχητική. Αλλά η επιθυμία μου να κερδίσω, το χαμόγελό μου και η λάμψη στα μάτια μου είναι πολύ μεγαλύτερα Δεν μπορείτε καν να φανταστείτε».