Skip to main content

Άρσεναλ για πρωτάθλημα

Ο Ενκέτια χάρισε μια μεγάλη νίκη στους «Κανονιέρηδες» στο ντέρμπι με τους «Κόκκινους Διαβόλους» επιβεβαιώνοντας και σήμερα ότι είναι το πρώτο φαβορί για τον εφετινό τίτλο.

Σε ένα ντέρμπι από τα «παλιά» η Άρσεναλ νίκησε 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έκανε άλμα για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 19 χρόνια.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έψαξε ως το τέλος το νικητήριο γκολ στο «Εμιρέιτς» και το βρήκε στο 90΄ με τον Ενκέτια, διατηρώντας το +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι (με παιχνίδι λιγότερο)

Η Γιουνάιτεντ αιφνιδίασε στο 17΄ με σουτ του Ράσφορντ έξω από την περιοχή, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα (24΄) με κεφαλιά του Ενκέτια από σέντρα του Τζάκα. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, σε αντίθεση με το β΄ μέρος.

Ένα απίθανο σουτ του Σάκα έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 53΄, αλλά έξι λεπτά αργότερα, κι αφού προηγήθηκε μεγάλη επέμβαση του Ράμσντεϊλ σε σουτ του Ράσφορντ, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα κόρνερ και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Λισάντρο Μαρτίνες.

Στο 71΄ το σουτ του Σάκα βρήκε ελάχιστα στον Έρικσεν και σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα, ο οποίος στο 86΄ έκανε τρομερή επέμβαση σε κοντινό σουτ του αμαρκάριστου Ενκέτια.

Στο 90΄ ο Ζιντσένκο πάτησε περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα, ο Οντεγκααρντ δοκίμασε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Ενκετιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για τη νίκη των Λονδρέζων.

Νωρίτερα, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να φτάνει τα 25 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα 3-0 της Γουλβς.

Σε άλλο σημερινό (22/1) αγώνα, η Μπρέντφορντ απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Λιντς και βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από Λίβερπουλ και Τσέλσι.