Skip to main content

«Καθάρισε» τον Ντιμιτρόφ και «πέταξε» στον 4ο γύρο ο Τζόκοβιτς

REUTERS/Hannah Mckay

Ο Σέρβος άσος ξεπέρασε με σφιγμένα δόντια τον τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο και υπέταξε στα τρία σετ τον Βούλγαρο αντίπαλό του, στο Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε την πορεία του προς τον 10ο τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν με νίκη (7-6/7, 6-3, 6-4) επί του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ , έφτασε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, αλλά οι φόβοι για την ανθεκτικότητα του τραυματισμένου αριστερού οπίσθιου μηριαίου του αυξήθηκαν.

Ο Σέρβος, που αναζητά ένα 22ο Γκραν Σλαμ τρόπαιο για να ισοφαρίσει τον Ράφα Ναδάλ, φαινόταν αβέβαιος ως προς την κίνησή του σε ένα αμφίρροπο εναρκτήριο σετ, που ξεκίνησε με μπρέικ αλλά έχασε τρία set points στο 5-3, πριν από ένα συναρπαστικό tie break.

Μετά το ιατρικό τάιμ άουτ εμφανίστηκε ένας βαριά δεμένος αλλά πιο επιθετικός Τζόκοβιτς, ο οποίος άσκησε πίεση με τις αδυσώπητες επιστροφές του φτάνοντας στο 4-2, για να ολοκληρώσει το δεύτερο σετ στο 6-3.

Ακόμα και σ΄ αυτή την κατάσταση ο «Νόλε» φαινόταν πιο σίγουρος για την κινητικότητά του στο τρίτο σετ κι ένα διπλό break στην αρχή τον βοήθησε να υποτάξει τον επιρρεπή σε σφάλματα Ντιμιτρόφ, ο οποίος δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ στο παιχνίδι…