Skip to main content

Tσιτσιπάς: Νιώθω πως είμαι ένα από τα φαβορί

REUTERS/Loren Elliott

Ο Έλληνας τενίστας μετά την πρόκρισή του στους ''16'' του Australian Open μίλησε για την αγωνιστική και ψυχολογική του κατάσταση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ και όπως είναι λογικό βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, όπως επιβεβαίωσαν και οι δηλώσεις του μετά την νίκη επί του Γκρίκσπουρ.

«Έχω αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι ανήκω εκεί που βρίσκομαι, δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω στον εαυτό μου, έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Προσπαθώ να βάζω το 100% σε κάθε μου προσπάθεια, δεν έχω πετάξει ή δώσει αγώνα αν νιώθω ότι δεν βρίσκομαι σε καλή μέρα, για παράδειγμα. Για μένα είναι πάντα η πάλη, κάθε δοκιμασία είναι μια νέα περιπέτεια με τη δική της ιστορία. Είμαι σίγουρα ένα από τα φαβορί και το νιώθω και με το παιχνίδι μου τις τελευταίες μέρες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αισθάνομαι καλά με το παιχνίδι μου. Ο Σίνερ θα είναι ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αντίπαλός μου στο τουρνουά. Μιλώντας για τον εαυτό μου, μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Από πλευράς αυτοπεποίθησης, νιώθω ότι τα χτυπήματά μου είναι εκεί, μπορώ να πάρω την μπάλα νωρίς, μπορώ να την πάρω πιο αργά, μπορώ να αλλάξω με ύψος και βάθος και με την πορεία της μπάλας, διαγώνια και down the line. Είμαι σε ένα καλό σημείο τενιστικά αυτή τη στιγμή και φυσικά θα το πάρω πάνω μου, δεν πρόκειται να περιμένω τίποτα από τον αντίπαλό μου».