Skip to main content

Ο Θεμπάγιος έστειλε τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

REUTERS/Pablo Morano

Ο 26χρονος μέσος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ και με μια ασίστ, μια σέντρα κι ένα γκολ επέτρεψε στην ομάδα του να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει την πρόκριση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε με απίθανη ανατροπή στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας νικώντας εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ με 3-2 στο πλαίσιο των «16», παρότι πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2.

Αν η «Βασίλισσα» δεν γνώρισε και δεύτερη ταπείνωση από το «κίτρινο υποβρύχιο» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, αυτό το οφείλει κατά κύριο λόγο στον αναπληρωματικό Ντάνι Θεμπάγιος, που ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε άρδην τη ροή του αγώνα.

Η Βιγιαρεάλ είχε προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ετιέν Καπουέ και διπλασίασε με τον Σαμουέλ Τσουκβουέζε στο 42΄.

Ο 26χρονος μέσος αντικατέστησε τον Τόνι Κρόος στο 56΄ και μόλις ένα λεπτό αργότερα έδωσε την ασίστ στον Βινίσιους Τζούνιορ για το πρώτο γκολ της Ρεάλ, χάρη στο οποίο η «Βασίλισσα» ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Δώδεκα λεπτά αργότερα σέντραρε στον Καρίμ Μπενζεμά, του οποίου η κεφαλιά αποκρούστηκε από τον Φίλιπ Γιόργκενσεν αλλά επέτρεψε στον Έντερ Μιλιτάο να ισοφαρίσει παίρνοντας το ριμπάουντ.

Το επιστέγασμα της καταλυτικής παρουσίας του Θεμπάγιος στο στάδιο «Θεράμικα» καταγράφηκε στο 86ο λεπτό, όταν με ένα τέλειο συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έδωσε νίκη και πρόκριση στη Ρεάλ Μαδρίτης.