Skip to main content

Νικητής το θέαμα στο «σόου» Μέσι-Ρονάλντο

Γκολ και θέαμα απόλαυσαν οι 69.000 θεατές που βρέθηκαν στο «King Fahd International Stadium» του Ριάντ.

Ο φιλικός αγώνας της χρονιάς, ανάμεσα στη μεικτή αστέρων των Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Αλ Χιλάλ με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι, βρήκε νικητές τους πρωταθλητές Γαλλίας με 5-4.

Οι 69.000 θεατές που κατέκλυσαν το «King Fahd International Stadium» στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, απόλαυσαν ενδεχομένως το τελευταίο παιχνίδι που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής.

Η Παρί πήρε προβάδισμα στο 3’ με γκολ του Μέσι από ασίστ του Νεϊμάρ, για να «απαντήσει» στο 34΄ ο Ρονάλντο με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον γκολκίπερ Νάβας.

Η Παρί έμεινε με δέκα παίκτες στο 39’ μετά την (απευθείας) αποβολή του Μπερνάτ, ο οποίος ανέτρεψε αντίπαλό του που έφευγε σε τετ-α-τετ, όμως στο 43’ πήρε πάλι το προβάδισμα με τον Μαρκίνιος.

Στο 45΄ ο Νεϊμάρ έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Αλ Οβάις) και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Ρονάλντο ισοφάρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Στο 53’ η Παρί έκανε το 3-2 με τον Σέρχιο Ράμος, για να ισοφαρίσει ξανά ο Γιανγκ Χιούν-Σου στο 56΄!

Στο 59’ η Παρί κέρδισε νέο πέναλτι σε χέρι του Αλ Μπουλαχί από σουτ του Μέσι κι ο Μπαπέ δεν αστόχησε για το 4-3 της γαλλικής ομάδας, ενώ στο 78’ ο 20χρονος Εκιτικέ «έγραψε» το 5-3, για να κλείσει το σκορ ο Ταλίσκα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώνοντας το τελικό 5-4.

Ο CR7 αντικαταστάθηκε στο 61΄ κι ένα λεπτό αργότερα τον δρόμο προς τον πάγκο πήρε και ο «Ψύλλος», για να αποθεωθούν αμφότεροι από το κοινό.