Skip to main content

Εκτός Australian Open και οι Ρουντ, Ζβέρεφ, Φριτς

REUTERS/Carl Recine

Η εφετινή διοργάνωση στη Μελβούρνη εξελίσσεται σε «εκατόμβη» για τα μεγάλα ονόματα του τένις, με αρκετούς ηχηρούς αποκλεισμούς.

Ημέρα εκπλήξεων η Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Australian Open, με αρκετούς ηχηρούς αποκλεισμούς να ακολουθούν τη χθεσινή έξοδο του πολυνίκη των Γκραν Σλαμ, Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νούμερο 12 στον κόσμο, έχασε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν από τον lucky looser Αμερικανό Μάικλ Μοχ me 6-7, 6-4, 6-3, 6-2 κι έμεινε εκτός συνέχειας.

Ο Γερμανός, που δυσκολεύτηκε να κερδίσει στον πρώτο γύρο κόντρα στον επίσης lucky looser Περουβιανό Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας, επέστρεψε στους αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ έχασε σε τέσσερα σετ από τον Αμερικανό Τζένσον Μπρούξμπι (6-3, 7-5, 6-7, 6-2) κι επίσης δεν θα συνεχίσει στη Μελβούρνη. Ο τελευταίος φιναλίστ στο Roland Garros και στο US Open είχε σώσει τρεις πόντους αγώνα στο τρίτο σετ, πριν ηττηθεί καθαρά στο τέταρτο.

Έτσι, μετά το νούμερο 1 της διοργάνωσης (Ναδάλ), το Australian Open έχασε και το νούμερο 2. Στον επόμενο γύρο, ο Μπρούξμπι θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Τόμι Πολ.

Οι εκπλήξεις είχαν όμως και συνέχεια, με τον αποκλεισμό και του Αμερικανού Τέιλορ Φριτς (Νο 8) από τον Αυστραλό Αλεξέι Ποπίριν σε πέντε σετ (6-7, 7-6, 6-4, 6-7, 6-2).

Αντίθετα με τους προαναφερόμενους ο Αντρέι Ρούμπλεφ, Νο 6 στον κόσμο, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο νικώντας τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι (46ος), στον οποίο παραχώρησε ένα σετ πριν την πρόκριση με 3-1 σετ: 6-2, 6-4, 6-7 (2/7), 6-3.

Ο Γάλλος Ιγκό Αμπέρ προκρίθηκε επίσης επικρατώντας του Αμερικανού Ντένις Κούντλα με 6-2, 6-7, 6-2, 6-4. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Αμερικανού Μαξίμ Κρέσι και του Δανού Χόλγκερ Ρουν (Νο 9).

Στις Γυναίκες, η Καρολίν Γκαρσιά νίκησε την Καναδή Λέιλα Φερνάντες (7-6, 7-5), φιναλίστ του US Open το 2021 και με πορεία ως τα ημιτελικά του Roland Garros το 2022. Στον τρίτο γύρο η Γαλλίδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Λάουρα Ζίγκεμουντ (170ή στην κατάταξη WTA).