Skip to main content

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Χάρη σε γκολ των Τόμας και Τάισον ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Απόλυτο φαβορί για το «εισιτήριο» που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έγινε απόψε ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα. Τόμας και Τάισον νίκησαν τον Λοντίγκιν, ο «δικέφαλος του βορρά» είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ και πηγαίνει στη Λεωφόρο με σημαντικό προβάδισμα έναντι του «τριφυλλιού».

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να δίνουν μεγάλο βάρος στα νώτα τους και να έχουν επιμέρους καλά διαστήματα και κατοχή της μπάλας. Η μεγάλη φάση του σαρανταπενταλέπτου ήταν για το «τριφύλλι» στο 21′. Μετά από ωραία επίθεση, ο Παλάσιος ξέφυγε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Τσέριν με ένα τρομερό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με ένα άστοχο σουτ του Μπράντον στο 35′ που δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν.

Ένα τραγικό λάθος του Γιώργου Βαγιαννίδη στο ξεκίνημα της επανάληψης έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. Ο Τόμας έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν και με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 53′.  Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κυριαρχικοί και στο 72′ πέτυχαν το 2-0. Ο Ολιβέιρα έδωσε στον Τάισον και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ στο ντεμπούτο του έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και ο ΠΑΟΚ μάλιστα είχε δύο μεγάλες στιγμές στο φινάλε. Ο Λοντίγκιν με σπουδαία επέμβαση έβγαλε το παραλίγο… αυτογκόλ του Πούχατς και στη συνέχεια της φάσης ο Ζίβκοβιτς σούταρε άουτ. Οι «πράσινοι» πίεσαν, δεν κατάφεραν να φτιάξουν φάσεις και ο «δικέφαλος του βορρά» έκανε ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.