Skip to main content

Άνετο 3-0 η ΑΕΚ με έκρηξη στο δεύτερο ημίχρονο

Η Ένωση έγινε αποτελεσματική στο β΄ ημίχρονο, πήρε μια άνετη νίκη και, ουσιαστικά, περιμένει αντίπαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ πέτυχε τη νίκη με την έκταση που ήθελε στο σκορ (3-0) απέναντι στον Πανσερραϊκό, στον πρώτο προημιτελικό που διεξήχθη στην OPAP Arena και ουσιαστικά προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζεύγους Ολυμπιακός-Άρης.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει 9 από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε την Κυριακή (15/1) εναντίον του Παναιτωλικού, με μόνους βασικούς τους Πινέδα και Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ είχε διάθεση αλλά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, αφού στη μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα είδε τον Γιαννίκογλου να κάνει μια πολύ σημαντική επέμβαση στο πλασέ του Μάνταλου στο 40’.

Η Ένωση μπήκε πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο 1-0 με τον Μάνταλο στο 55΄, όταν ο Γιαννίκογλου απέκρουσε στη γωνία του και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ακολούθησε τη φάση και σκόραρε.

Η ΑΕΚ συνέχισε σε ανάλογο ρυθμό και στο 67΄ διπλασίασε, όταν από γύρισμα του Αραούχο και κακό διώξιμο της άμυνας του Πανσερραϊκού, ο Χατζισαφί έστρωσε στον Λιβάι Γκαρσία που έκανε το 2-0.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι έχασαν άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Άμραμπατ (76’), Αραούχο (77’) και Ρότα (80’), με τον Πινέδα να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 89΄, μετά από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.