Skip to main content

Αποκλεισμός-σοκ στη Μελβούρνη για τον Ναδάλ

REUTERS/Carl Recine

Ο κάτοχος του τίτλου στο Αυστραλιανό Όπεν ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Αμερικανό ΜακΝτόναλντ, ενώ εκτός της ήττας αποχώρησε με τραυματισμό στο αριστερό πόδι.

Αίσθηση προκάλεσε στο Australian Open ο αποκλεισμός του Ραφαέλ Ναδάλ, μόλις από το δεύτερο γύρο του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

Ο μεγάλος Ισπανός τενίστας ήταν ο υπερασπιστής του τίτλου στη διοργάνωση της Μελβούρνης, ενώ παραμένει ο κάτοχος του ρεκόρ ως προς τις συνολικές κατακτήσεις των τεσσάρων μεγάλων τουρνουά (22).

Ο Ναδάλ ηττήθηκε καθαρά, στα τρία σετ, από τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ (6-4, 6-4, 7-5). «Λαβωμένος» στο αριστερό πόδι στο δεύτερο σετ, δεν μπόρεσε ποτέ να ανατρέψει τη μοίρα μιας συνάντησης που γρήγορα ξεκίνησε άσχημα.

Στον τρίτο γύρο ο ΜακΝτόναλντ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του -προερχόμενου από τα προκριματικά- Τσέχου Ντάλιμπορ Σβρτσίνα και του Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα.

«Ως υπερασπιστής του τίτλου, δεν ήθελα να τα παρατήσω. Είναι μια δύσκολη μέρα, ένας ακόμη τραυματισμός, μια ακόμη δύσκολη στιγμή. Δεν πρόκειται να πω ψέματα και να ισχυριστώ ότι δεν έχω καταστραφεί ψυχικά τώρα. Είναι δύσκολο για εμένα», είπε στις πρώτες κουβέντες του ο Ναδάλ.

«Ελπίζω να μην είναι πολύ σοβαρό και να μην με απομακρύνει από τα γήπεδα για πολύ καιρό. Είναι πολύ απλό: Μου αρέσει αυτό που κάνω. Μου αρέσει να παίζω τένις και ξέρω ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα. Μου αρέσει να νιώθω ανταγωνιστικός. Μου αρέσει να αγωνίζομαι, όπως έκανα περισσότερο από τη μισή μου ζωή. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν είναι θυσία», συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr