Skip to main content

Τέλος η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ BCL

Η ελληνική ομάδα πάλεψε και ήταν στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, αλλά στο τέλος δεν άντεξε στην πίεση της Ρίτας Βίλνιους.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε τη νύχτα της Τρίτης (18/1) στη Λιθουανία, μετά την ήττα με 63-82 από τη Ρίτας Βίλνιους που σήμανε το 2-1 για τους γηπεδούχους και την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του BCL.

Οι παίκτες του «Δικέφαλου» ήταν άστοχοι από την αρχή αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ τούς επέτρεπαν να ελέγχουν το σκορ, κυρίως χάρις στον Ράιλι, που βοήθησε να κλείσει το πρώτο μισό με τη διαφορά στο +4 για τη Ρίτας (41-37).

Η κατάσταση άλλαξε στο β΄ ημίχρονο καθώς οι Λιθουανοί προσπάθησαν και πέτυχαν να ανοίξουν το ρυθμό και να αποκτήσουν διψήφια διαφορά (47-37).

Ο Ράιλι με τρίποντο μείωσε σε 59-50 στο 29΄ αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς καλάθι για σχεδόν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, με τους Λιθουανούς να ξεφεύγουν με 67-52.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να εκτοξεύουν τη διαφορά ακόμα και στο +22 (82-60), λίγο πριν το τελικό 82-63.