Skip to main content

Ανυποχώρητη η Γκλάντμπαχ για τον Σόμερ

Ανυπομονώντας να βρει αντικαταστάτη για τον Μάνουελ Νόιερ, του οποίου η σεζόν τελείωσε, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την αδιαλλαξία της Γκλάντμπαχ για τον Γιαν Σόμμερ.

Πιο δύσκολη από το αναμενόμενο αποδεικνύεται για την Μπάγερν Μονάχου η αναζήτηση αντικαταστάτη για τον άτυχο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος έσπασε το πόδι του ενώ έκανε σκι στα μέσα Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Γερμανίας από τη φάση των ομίλων στο Κατάρ.

Η αγορά των τερματοφυλάκων είναι δύσκολη τον χειμώνα και η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει την ευκαιρία να το βιώνει καθημερινά, αφού καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη να αφήσει εύκολα τον βασικό τερματοφύλακά της με την αγωνιστική περίοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι στόχοι καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον (Τραπ, Νιούμπελ) και σύντομα δεν θα μείνουν αρκετοί γκολκίπερς διαθέσιμοι για να αναπληρώσει την απουσία του διεθνή Νόιερ.

Ως εκ τούτου, οι Βαυαροί αποφάσισαν να στρέψουν το βλέμμα τους στον πορτιέρε της Μπορούσια Μενχγκλάντμπαχ και της Εθνικής Ελβετίας, Γιαν Σόμερ. Ο 34χρονος Ελβετός, του οποίου το συμβόλαιο με την Γκλάντμπαχ λήγει στο τέλος της σεζόν, έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Μπάγερν, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων για το ύψος της μεταγραφής καθυστερούν.

Ο Γιόνας Όμλιν μέρος της εξίσωσης

Σύμφωνα με το Sky Sports, η διοίκηση της Μπάγερν έχει σχεδόν διπλασιάσει την αρχική προσφορά των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, συν ένα εκατομμύριο ευρώ σε μπόνους.

Ανεπαρκές, ωστόσο, για να πείσει την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ να πουλήσει τον παίκτη της. Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας υποστήριξε πρόσφατα ότι «δεν θα αφήσουμε τον Γιαν Σόμμερ να φύγει και το έχουμε πει στην Μπάγερν». Μέχρι στιγμής, τηρεί τον λόγο του.

Ωστόσο, η Μπορούσια έχει ήδη ορίσει έναν διάδοχο του Σόμερ στο πρόσωπο του Γιόνας Όμλιν της Μονπελιέ, σύμφωνα με το Sky Sports, αν και καμία προσφορά από την Γκλάντμπαχ δεν έχει φτάσει στο γραφείο του προέδρου Λοράν Νικολίν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ο Νάγκελσμαν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Αν και ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δήλωσε «εντυπωσιασμένος» από τον Σβεν Ούλραιχ, θεώρησε επίσης ότι η απόκτηση ενός τερματοφύλακα θα ήταν απαραίτητη πριν από τις αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο Champions League.

«Κατά τη γνώμη μου έχουμε υποχρέωση να υπογράψουμε άλλον έναν τερματοφύλακα, είπε, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι το νούμερο ένα και το νούμερο δύο», έχει δηλώσει.

«Έχουμε νεαρούς παίκτες που έχουν πολύ ταλέντο, αλλά το να παίξουν ένα παιχνίδι αυτή τη στιγμή της σεζόν χωρίς να έχουν παίξει ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα ήταν μια δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr