Skip to main content

Στην EBU και τη Warner Bros. Discovery έως το 2032 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η ΔΟΕ παραχώρησε τα δικαιώματα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης σε δύο από τους κορυφαίους ομίλους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του πλανήτη για το διάστημα 2026-2032.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα (16/1) ότι όλα τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την περίοδο 2026-2032 παραχωρήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) και τη Warner Bros. Discovery, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Eurosport .

Η νέα συμφωνία θα εξασφαλίσει την ελεύθερη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλο το δίκτυο δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της EBU, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εξασφαλίσει την κάλυψη των τριών τελευταίων διοργανώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και τη Warner Bros. Discovery.

Από το 2026 η EBU θα κατέχει τα δικαιώματα ελεύθερης μετάδοσης στην τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης θα μεταδίδει πάνω από 200 ώρες κάλυψης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και τουλάχιστον 100 ώρες των Χειμερινών Αγώνων με εκτεταμένο ραδιόφωνο, ζωντανή ροή και εκδοτική κάλυψη σε πλατφόρμες ιστού, εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που καταλήξαμε σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία με δύο από τις κορυφαίες εταιρείες μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.

Η EBU και οι συνεργάτες της θα εξασφαλίσουν μια ασυναγώνιστη εμπειρία σε όλη την Ευρώπη, ενώ η Warner Bros. Discovery, μέσω της πρόσφατης συγχώνευσης της Warner Media και της Discovery, αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων και ψυχαγωγίας στον κόσμο, σε όλα τα είδη και σε όλες τις πλατφόρμες.

Αυτό καταδεικνύει την αμείωτη απήχηση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ευρώπη και καθώς η ΔΟΕ αναδιανέμει το 90% των εσόδων που δημιουργεί, αυτή η μακροπρόθεσμη συμφωνία θα προσφέρει επίσης κρίσιμη οικονομική σταθερότητα στο αθλητικό κίνημα γενικότερα και τελικά στους ίδιους τους αθλητές».

Η πρώτη συνεργασία της ΔΟΕ με την EBU χρονολογείται από το 1956, ενώ από τη συμφωνία του 2015 με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η Warner Bros. Discovery μεταδίδει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις διοργανώσεις 2018-2024 στην Ευρώπη.

Η Warner Bros. Discovery και η European Broadcasting Union μοιράζονται μια μακρά ιστορία συνεργασιών για τη μετάδοση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Biathlon, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας κι εκείνον της Ισπανίας.

Η Discovery συνεργάστηκε δωρεάν με περισσότερους από 45 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη για να προσεγγίσει ένα ρεκόρ κοινού 372 εκατομμυρίων ατόμων στην ήπειρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, συμπεριλαμβανομένων 175 εκατομμυρίων στα κανάλια Discovery της Warner Bros, ενώ ο αριθμός των Ευρωπαίων που επισκέφτηκαν τις πλατφόρμες της κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων του Πεκίνου 2022 (156 εκατομμύρια) ήταν περισσότερο από 19 φορές υψηλότερος από την προηγούμενη διοργάνωση.

naftemporiki.gr