Skip to main content

«Χρυσή» νίκη με Μασούρα για τον Ολυμπιακό

Ο διεθνής επιθετικός επέστρεψε στα γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 τον Άρη στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής κι έμειναν μόνοι στην τρίτη θέση.

Ο Γιώργος Μασούρας δεν βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στα καλύτερά του, αλλά ήταν ο παίκτης που έκρινε τον αγώνα της ομάδας του με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα για το 1-0, που έμεινε ως το τέλος κι έδωσε στους «ερυθρόλευκους» μια πολύ σημαντική νίκη.

Το συγκρότημα του Μίτσελ Γκονζάλεθ, που κράτησε το «μηδέν» σε ακόμη ένα παιχνίδι, έμεινε μόνο στην τρίτη θέση και στο -3 από την ΑΕΚ, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς σε δεύτερη ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια τους.

Οι «κίτρινοι» εφάρμοσαν την τακτική του Άλαν Πάρντιου στο πρώτο μισό του αγώνα και με αλληλοκαλύψεις, πίεση στο μισό γήπεδο και καλή κυκλοφορία διατήρησαν εκτός επικίνδυνων καταστάσεων την περιοχή του Κουέστα, ενώ στο 43΄ τούς ακυρώθηκε (μέσω VAR) γκολ του Νταρίντα, για οφσάιντ του Τσέχου μέσου.

Εντελώς διαφορετικό το αγωνιστικό μοτίβο στο δεύτερο ημίχρονο. Η έμπνευση του Μίτσελ να περάσει τον Μασούρα αντί του Φορτούνη βρήκε άμεση δικαίωση, με τον φορ του Ολυμπιακού να σκοράρει στα 56 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Χάμες Ροντρίγκες.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι πίεσαν τον Άρη για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο δεν ήρθε γιατί το απέτρεψε ο Κουέστα με σημαντικές επεμβάσεις.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μπακαμπού στο 50΄, .ενώ πολύ πιο δύσκολη (και εντυπωσιακή) ήταν η επέμβασή του στο 71΄ στο κοντινό πλασέ του Μπιελ, με τον Μασούρα να αποτυγχάνει στη συνέχεια να στείλει με προβολή την μπάλα στην άδεια εστία!

Ο Πάρντιου προσπάθησε να επέμβει στη ροή του παιχνιδιού, «φόρτωσε» την επίθεση της ομάδας του, αλλά όχι μόνο η ομάδα του δεν έκανε ευκαιρίες αλλά χρειάστηκε ξανά η συμβολή του Κουέστα σε φάουλ του Μπιελ (81΄) και στο τετ α τετ με τον Ελ Αραμπί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για να μη γίνει το 2-0.