Skip to main content

Ακαταμάχητη Άρσεναλ, στο +8 από τη Μάντσεστερ Σίτι

REUTERS/Dylan Martinez

Το εκπληκτικό συγκρότημα του Μίκελ Αρτέτα δεν είχε πρόβλημα ούτε στην έδρα της αναιμικής Τότεναμ, έφυγε με τη νίκη κι ανέβασε τη διαφορά από τους διώκτες του σε σχεδόν διψήφιο νούμερο.

Η επικεφαλής της Premier League, Άρσεναλ, παρέδωσε ένα δωρεάν ποδοσφαιρικό μάθημα και στην έδρα της Τότεναμ, την οποία νίκησε με 2-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής για να διευρύνει τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στους οκτώ βαθμούς.

Οι «Gunners» έκαναν ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο θεμελίωσαν την επιτυχία τους σημειώνοντας και τα δύο τέρματά τους: αρχικά με ένα… επικό αυτογκόλ του τερματοφύλακα των «Πετεινών» Ούγκο Λιορίς (14΄) κι εν συνεχεία με ένα υπέροχο σουτ του Μάρτιν Όντεγκαρντ (36΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον προπονητή της, Αντόνιο Κόντε, να δείχνει απογοητευμένος στον πάγκο καθώς χτυπούσε τα χέρια του.

Ο Χάρι Κέιν, που χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ όλων των εποχών των «Σπερς», που κατέχει ο Τζίμι Γκριβς, είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο τερματοφύλακας Άαρον Ράμσντεϊλ ήταν θετικότατος απόψε στο βόρειο Λονδίνο.

Η νίκη έφερε την Άρσεναλ στους 47 βαθμούς με 18 αγώνες μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι (39) και τις Νιούκαστλ (έχει ένα παιχνίδι περισότερο), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρίσκονται έναν βαθμό πίσω. Η Τότεναμ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 33 βαθμούς σε 19 παιχνίδια.

Στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν του ντέρμπι, η Τσέλσι με γκολ του Κάι Χάβερτς στο 64΄ νίκησε 1-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ η Νιούκαστλ επιβλήθηκε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον Αλεξάντερ Άισακ στο 89΄, της Φούλαμ.