Skip to main content

Νέα… παράσταση της ΑΕΚ στην OPAP Arena

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση (4-1) του Παναιτωλικού, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην απόρθητη έδρα της απέναντι στον Παναιτωλικό, του οποίου επιβλήθηκε με 4-1 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται αργότερα απόψε στα Γιάννενα.

Η ομάδα του Αγρινίου, από την πλευρά της, γνώρισε δεύτερη συνεχή βαριά ήττα με συνολικό παθητικό οκτώ τερμάτων, καθώς είχε προηγηθεί το 0-4 από τον ΟΦΗ την περασμένη Δευτέρα.

Στο 9΄ ο Ανέστης απέκρουσε την κεφαλιά του Πινέδα αλλά πέντε λεπτά αργότερα, στη δεύτερη επίσκεψη της Ένωσης στην περιοχή του, ο Αραούχο άναψε το… φιτίλι στην εξέδρα γράφοντας το 1-0 με υπέροχο μονοκόμματο σουτ (14΄).

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους και στο 34΄ διπλασίασαν με εντυπωσιακό άλμα και καρφωτή κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ξαναμπήκε στο παιχνίδι, προσωρινά όπως απέδειξε η συνέχεια, χάρις σε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πέδρο στο 40΄ και το οποίο είχε καταλογιστεί από τον διαιτητή Βεργέτη σε χέρι του Ρότα από γύρισμα του Χουχούμη.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, αυτό ήταν το (μόλις) δεύτερο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ στην OPAP Arena μετά από εννέα αγώνες για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα ξαναπήρε προβάδισμα με διαφορά δύο τερμάτων πολύ νωρίς στο β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, όταν στη σέντρα του Άμραμπατ ο Πινέδα με κεφαλιά έγραψε το 3-1 στο 51΄.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (55΄) ήταν η σειρά του Μαροκινού επιθετικού να χριστεί σκόρερ, όταν δεχόμενος την πάσα από τον Λιβάι Γκαρσία με εν κινήσει σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1, καθώς η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια από τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στη συνέχεια, ενώ ο προπονητής της βρήκε την ευκαιρία για ροτέισον.