Skip to main content

Σύγκρουση της Παρί Σεν Ζερμέν με τον δήμο του Παρισιού για το γήπεδο

Η δήλωση της δημάρχου Αν Ινταλγκό ότι το «Παρκ ντε Πρενς» δεν είναι προς πώληση, έφερε αντίδραση εκ μέρους της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Φουντώνει η σύγκρουση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη δήμαρχο του Παρισιού για το «Παρκ ντε Πρενς». Η πρόταση του συλλόγου να αγοράσει το γήπεδο, ιδιοκτησίας του δήμου του Παρισιού, απορρίφθηκε και επίσημα, όπως δήλωσε ο πρώτος πολίτης της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Το “Παρκ ντε Πρενς” δεν είναι προς πώληση. Και δεν θα πουληθεί. Αυτή είναι μια σταθερή και οριστική θέση», δήλωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό στην εφημερίδα Le Parisien, όταν ρωτήθηκε για τη θέση της σχετικά με μια πιθανή πώληση του γηπέδου.

«Είναι μια εξαιρετική κληρονομιά για τους Παριζιάνους. Αλλά φυσικά πρέπει να συνοδεύσουμε την Παρί Σεν Ζερμέν στην επιθυμία και την ανάγκη της να ανακαινίσει, να αυξήσει τη χωρητικότητα και να εκσυγχρονίσει το “Παρκ ντε Πρενς”».

Το 2013, η Παρί κατέληξε σε συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού για παράταση της μίσθωσης έως το 2043, μετά την οποία ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου, ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη διάρκεια τριών ετών.

«Είναι εκπληκτικό και απογοητευτικό να ακούς ότι η δήμαρχος του Παρισιού παίρνει μια στάση που στην πραγματικότητα θα αναγκάσει την Παρί Σεν Ζερμέν να φύγει από το “Παρκ ντε Πρενς”, προσθέτοντας επίσης δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο βάρος των φορολογουμένων για τη διατήρηση της κτιριακής δομής …», εξήγησε στο Reuters εκπρόσωπος της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

«Η Παρί έχει ήδη επενδύσει πάνω από 85 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του γηπέδου, δεσμεύοντας επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για ανακαινίσεις για τους οπαδούς μας και για να μπορέσει η ομάδα να εξελιχθεί και να ανταγωνιστεί άλλους συλλόγους κορυφαίου επιπέδου στην Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η προτεινόμενη επένδυση της Παρί Σεν Ζερμέν θα γίνει μόνο εάν ο σύλλογος καταστεί ιδιοκτήτης του γηπέδου.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η δήμαρχος αποκλείει ξαφνικά – οριστικά – τις συζητήσεις για την πώληση που είχαμε εδώ και πολύ καιρό, με τον σύλλογο να αναγκάζεται τώρα δυστυχώς να παρουσιάσει εναλλακτικές επιλογές για το σπίτι μας, κάτι που δεν είναι η επιλογή μας ή εκείνο που ήλπιζαν οι οπαδοί μας».