Skip to main content

Πέρασε από την Καρδίτσα η ΑΕΚ, νίκες για Κολοσσό και Προμηθέα

Η ομάδα της Ρόδου και η Ένωση βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-5 και παραμένουν σε απόσταση... βολής από την πρώτη τετράδα, όπως και οι πατρινοί που βρίσκονται πια στο 6-6.

Με νίκη ξεκίνησε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος η ΑΕΚ, επικρατώντας στο «Γ. Μπουρούσης» με 70-64 της γηπεδούχου Καρδίτσας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Η Ένωση σταμάτησε το αρνητικό σερί των τριών συνεχών ηττών, κατέγραψε την έβδομη νίκη (τρίτη εκτός έδρας) και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 7-5 παραμένει στη διεκδίκηση της τετράδας, σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς που γνώρισαν τη δέκατη συνεχή ήττα τους κι ενδέκατη στο σύνολο, παραμένοντας καθηλωμένοι στην τελευταία θέση.

Με τις ομάδες να εκκινούν για το τελευταίο δεκάλεπτο από κοινή αφετηρία (55-55), η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη από την άμυνα (και τον έλεγχο των ριμπάουντ), που κράτησε την Καρδίτσα στους 9 πόντους ενώ εκείνη σημείωσε 15.

Γουίλιαμς και Στρέλνιεκς είχαν από 13 πόντους, με τον Λετονό να μετρά και 8 ασίστ. Για τους γηπεδούχους το νέο μεταγραφικό απόκτημά τους, ο Πίτερς, είχε 16 πόντους και οδήγησε στην ανατροπή της τρίτης περιόδου, ενώ ο Μποχάιμ πρόσθεσε άλλους 11 πόντους.

Σε τροχιά τετράδας ο Κολοσσός

Με άκρως εμφατικό τρόπο ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο Κολοσσός, που επικράτησε με το ευρύτατο 89-48 του -ελλιπή, πάντως- Ιωνικού στη Ρόδο.

Οι «θαλασσί» έφτασαν στην τέταρτη συνεχή νίκη στην Basket League και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 7-5 παραμένουν σε τροχιά για την πρώτη τετράδα, ενώ διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους (5-0). Από την πλευρά του, ο Ιωνικός (3-9) έχασε για έκτη φορά σε έξι αγώνες εκτός έδρας.

Οι Χρυσικόπουλος (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Κατσίβελης (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι για τον Κολοσσό, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κένταλ με 15 πόντους.

Για τον Ιωνικό (2/18 τρίποντα), που δεν είχε διαθέσιμους Μαυροκεφαλίδη και Κάπελαν, ο Λέισι σημείωσε 11 πόντους και ακολούθησε ο Πάρκας με 9.

Νίκη στις λεπτομέρειες για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο Λαύριο αλλά κατόρθωσε να καταγράψει την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας με 74-71 και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 6-6.

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα της Λαυρεωτικής ηττήθηκε για δέκατη φορά σε δώδεκα παιχνίδια και παραμένει στην προτελευταία θέση.

Ο Κοντίτ έκανε νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για τους νικητές, ενώ οι Μουράτος, Σίμπσον, Κουλμπόκα πρόσθεσαν από 13 και ο Τόμασον 10 για τον πλουραλιστικό στην επίθεση Προμηθέα.

Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Φλαγκ με 18 πόντους αλλά δεν είχε ανάλογη βοήθεια, αφού ουδείς από τους συμπαίκτες του κατόρθωσε να φτάσει σε διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα.