Skip to main content

Μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής και έφυγαν νικητές από την Ιταλία, παραμένοντας στην πρώτη τετράδα.

Με μία νίκη σε δύο (εκτός έδρας) αγώνες ολοκλήρωσε τη «διπλή» εβδομάδα στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, «ρεφάροντας» την ήττα της Τρίτης στο Μονακό με σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν την αιφνιδιαστική απώλεια του Σλούκα και την αδιαθεσία του Βεζένκοφ, αμφότεροι με στομαχικές διαταραχές, επικράτησαν με 85-83 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 12-7, παραμένοντας στην πρώτη τετράδα (τρίτοι) της κανονικής διάρκειας.

Ο Βεζένκοφ, που έπαιξε χωρίς να είναι καλά, ήταν συγκλονιστικός (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά βρήκε μεγάλη βοήθεια από τους επίσης έξοχους ΜακΚίσικ (21π.) και Παπανικολάου (17π.).

Να σημειωθεί πάντως ότι γι΄ άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός «έπαιξε με τη φωτιά» βάζοντας σε κίνδυνο το αποτέλεσμα ενός αγώνα που έλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημα, αν και στο τέλος υποχρέωσε την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο στην 11η ήττα της (8-11).

Η πειραϊκή ομάδα έχασε διψήφια διαφορά πόντων (είχε φτάσει και στο +11), ενώ αν και προηγήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με 85-80 έδωσε καλάθι και φάουλ (ο Φαλ) στον Οτζελέγε (83-85).

Στη συνέχεια ο Λαρεντζάκης μόνος κάτω από το καλάθι κόπηκε, πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ χάνοντας και τις δύο βολές (0/2), με τους Λούντμπεργκ και Μίκι να αστοχούν στην τελευταία επίθεση του ματς!

Από τη Βίρτους ξεχώρισε ο Τεόντοσιτς, που πέτυχε 21 πόντους αλλά υπέπεσε σε 7 λάθη, ενώ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές.