Skip to main content

Άδικη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Φενέρ

Δύο διαιτητικά σφυρίγματα που δεν ακούστηκαν ποτέ στο κλειστό του ΟΑΚΑ οδήγησαν τους «πράσινους» στην έκτη συνεχή ευρωπαϊκή ήττα τους.

Οι 27 πόντοι του Μπέικον και τα 26 επιθετικά ριμπάουντ δεν ήταν αρκετά για τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε με 94-88 στην παράταση (κ.d. 78-78) από τη Φενέμπαχτσε στο ΟΑΚΑ για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Oι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στη νίκη στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης αλλά στην παράταση δεν είχαν λύσεις και υποχρεώθηκαν σε έκτη διαδοχική ήττα.

Για να πάει όμως το παιχνίδι στην παράταση έβαλαν το χέρι τους οι διαιτητές, που δεν είδαν ότι ο Γκούντουριτς πατούσε εκτός στο τρίποντο για το 78-78 και δεν έδωσαν οφθαλμοφανές φάουλ στον Πονίτκα, στα 5΄΄ πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Εκτός από τον Μπέικον, ο Πονίτκα τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (14 πόντους, 12 ριμπάουντ), ενώ για τη Φενέρ ο Χέιζ-Ντέβις μέτρησε 24 πόντους.

Με το παιχνίδι «κλειστό» στη μεγαλύτερη διάρκειά του, στο τελευταίο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε το +5 (78-73) που διαμορφώθηκε στα 34.7” για το φινάλε.

Όμως, ένα λέι απ στα 32” του Έντουαρντς και το τρίποντο του Γκούντουριτς, που δεν έπρεπε να μετρήσει, έφερε το ματς στην ισοπαλία (78-78).

Στην παράταση, ο Γκούντουριτς και ο Χέιζ – Ντέιβις σκόραραν προσωπικά καλάθια και οδήγησαν τον τουρκικό σύλλογο στην πρώτη νίκη μετά από πέντε σερί ήττες.