Skip to main content

Υπό έρευνα για σεξουαλική επίθεση ο Ντάνι Άλβες

Το ανακοίνωσε το ανώτατο δικαστήριο της Καταλονίας, με την κατηγορία να αφορά την καταγγελία γυναίκας για περιστατικό σε νυχτερινό κλαμπ της Βαρκελώνης,

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες, βρίσκεται υπό έρευνα για τον ισχυρισμό ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια γυναίκα, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ισπανία τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/1) το ανώτατο δικαστήριο της Καταλονίας.

Από την πλευρά του ο Άλβες, που ήταν μέλος της Σελεσάο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι άνοιξε διαδικασία «για φερόμενο έγκλημα σεξουαλικής επίθεσης, ως αποτέλεσμα της καταγγελίας που κατέθεσε μια γυναίκα για γεγονότα που φέρεται να συνέβησαν σε νυχτερινό κέντρο στη Βαρκελώνη, τον περασμένο μήνα».

Η δήλωση δεν ανέφερε συγκεκριμένα το όνομα του Άλβες, αλλά εκπρόσωπος του δικαστηρίου επιβεβαίωσε στο Reuters ότι αυτός ήταν το καταγγελλόμενο πρόσωπο. Είπε ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα, αλλά το δικαστήριο δεν έχει περισσότερες πληροφορίες.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι μια γυναίκα είχε κατηγορήσει τον Άλβες πως την άγγιξε κάτω από τα εσώρουχά της χωρίς τη συγκατάθεσή της, ενώ βρισκόταν με φίλους σε νυχτερινό κέντρο, στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Εκπρόσωπος του Άλβες, από τον οποίο το Reuters ζήτησε να σχολιάσει, είπε ότι ο παίκτης «αρνείται κατηγορηματικά» όλους τους ισχυρισμούς. Ο Άλβες βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μεξικό και αγωνίζεται για την Πούμας.

Ο Άλβες δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3 σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν στο κλαμπ με άλλους ανθρώπους, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά.

«Χόρευα και περνούσα καλά χωρίς να εισβάλω στο χώρο κανενός», δήλωσε. «Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η κυρία… Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό σε μια γυναίκα; Όχι».

Ο δεξιός φουλ-μπακ έγινε ο «γηραιότερος» Βραζιλιάνος που έπαιξε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ήταν αρχηγός της ομάδας εναντίον του Καμερούν στο Κατάρ, νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Επίσης, ο Άλβες κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα τρόπαια καριέρας (43), σε διασυλλογικό επίπεδο και διεθνείς διοργανώσεις.