Skip to main content

Ο Λε Γκρε ζήτησε συγγνώμη μετά την κατακραυγή για τον Ζιντάν

Σε μια ασυνήθιστη τοποθέτηση, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επιτέθηκε στον Ζινεντίν Ζιντάν αλλά μετά τις σφοδρές αντιδράσεις αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντιντιέ Ντεσάν στη θέση του προπονητή της Εθνικής Γαλλίας οδήγησε σε διαμάχη μεταξύ του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε και του σταρ των «πετεινών» Κιλιάν Μπαπέ λόγω του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον οποίο ο ισπανικός σύλλογος κατάκτησε τρία συνεχή Champions League, θεωρήθηκε ένας από τους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία της γαλλικής Εθνικής ομάδας αλλά δεν ελήφθη καν υπόψη από τον επικεφαλής του ποδοσφαίρου στη χώρα, με τον Λε Γκρε μάλιστα να προχωρά σε ασυνήθιστα επικριτικά σχόλια, που δεν αρμόζουν ούτε στη θέση ούτε στην ιστορία του «Ζιζού».

«Δεν δίνω δεκάρα, μπορεί να πάει όπου θέλει. Ξέρω πολύ καλά ότι ο Ζιντάν ήταν πάντα στο ραντάρ. Είχε πολλούς υποστηρικτές και κάποιοι περίμεναν να φύγει ο Ντεσάν… Αλλά ποιος μπορεί να προσάψει σοβαρές μομφές στον Ντεσάν; Κανείς», ρώτησε και απάντησε μόνος μιλώντας στο RMC.

Και συνέχισε: «Ο Ζιντάν ας κάνει ό,τι θέλει, δεν με αφορά. Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, δεν σκεφτήκαμε ποτέ να χωρίσουμε με τον Ντιντιέ. Μπορεί να πάει όπου θέλει, σε έναν σύλλογο… Κι αν ο Ζιντάν προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου; Όχι βέβαια, ούτε στο τηλέφωνο θα απαντούσα».

Σκληρά λόγια που προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις για την υπεράσπιση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1998, συμπεριλαμβανομένου του αστέρα της Εθνικής ομάδας και της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος σχολίασε στο Twitter: «Ο Ζιντάν είναι η Γαλλία, ας μην σεβόμαστε τον θρύλο με αυτόν τον τρόπο».

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρενέβη επίσης για την υπεράσπιση του πρώην προπονητή της με επίσημη δήλωση, η οποία αναφέρει:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης λυπάται για τις ατυχείς δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Νοέλ Λε Γκρε, για τον Ζινεντίν Ζιντάν, έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του παγκόσμιου αθλητισμού. Αυτά τα λόγια υποδηλώνουν έλλειψη σεβασμού για μια από τις πιο αξιοθαύμαστες φιγούρες από τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο και ο σύλλογός μας περιμένει μια άμεση διόρθωση.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης που υπερασπίζεται τη φανέλα της χώρας του, μεταξύ πολλών άλλων τίτλων, αντιπροσωπεύει τις αξίες του αθλητισμού και το έχει αποδείξει σε όλη την επαγγελματική του καριέρα ως παίκτης και ως προπονητής.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι ακατάλληλες για όσους έχουν αυτή την εκπροσώπηση και αποκλείονται, όπως αυτές που είχε κάνει για τον αρχηγό μας Καρίμ Μπενζεμά, νυν Χρυσή Μπάλα, πρωταθλητή του Νάσιονς Λιγκ με τη Γαλλία το 2021 και νικητή 5 Champions League, μεταξύ πολλών άλλων τίτλων.

Ο αποκλεισμός του Ζιντάν από τον Λε Γκρε ως δυνητικού διαδόχου του Ντεσάν έρχεται δύο χρόνια αφότου προσέγγισε τον πρώην μέσο για να αναλάβει τα ηνία, εάν ήταν διαθέσιμος».

Ο Λε Γκρε δέχθηκε επίσης επίθεση από την Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά, η οποία σχολίασε στο προφίλ της στο Twitter: «Ακόμα σχόλια πέρα από τα συνηθισμένα και επιπλέον μια επαίσχυντη έλλειψη σεβασμού που πληγώνει όλους μας, σε έναν θρύλο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού».

Μετά από όλες αυτές τις επιθέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, ο Λε Γκρε υποχρεώθηκε σε πλήρη αναδίπλωση και ζήτησε συγγνώμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Equipe:

«Αυτές οι ενοχλητικές παρατηρήσεις έχουν δημιουργήσει μια παρεξήγηση. Θα ήθελα να ζητήσω την προσωπική μου συγγνώμη γι΄ αυτά τα σχόλια, που δεν αντικατοπτρίζουν απολύτως τη σκέψη μου, ούτε το ενδιαφέρον μου για τον παίκτη που ήταν και τον προπονητή που έγινε».

naftemporiki.gr