Skip to main content

Αχτύπητη στην OPAP Arena η ΑΕΚ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διέκοψε το αήττητο των «πράσινων» κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στη Σούπερ Λίγκα μειώνοντας στους 4 βαθμούς από την κορυφή, ενώ ακολουθούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Στην κατάμεστη και «κοχλάζουσα» από 32.000 φίλους της ΑΕΚ, OPAP Arena, έλαβε τέλος το εφετινό αήττητο του Παναθηναϊκού.

Το γκολ του Ορμπελίν Πινέδα στο 68ο λεπτό έγραψε την Ιστορία στο αθηναϊκό ντέρμπι (1-0), που επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από 21 χρόνια και ταυτόχρονα έθεσε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση μείωσε τη διαφορά από τους πρωτοπόρους «πράσινους» στους 4 βαθμούς, ενώ στο… παιχνίδι μπήκαν πια και οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, που βρίσκονται στο -3 από τους «κιτρινόμαυρους» και στο -7 από το «τριφύλλι».

Από το ξεκίνημα του αγώνα διαφάνηκε ξεκάθαρα το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ήταν να μη δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν το γνωστό καταιγιστικό κατά διαστήματα ρυθμό τους.

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωναν» το παιχνίδι όποτε είχαν την ευκαιρία, στον αέρα «καθάριζαν» τις μάχες με Μάγκνουσον και Σένκεφελντ να κυριαρχούν και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς συγκινήσεις.

Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ πάτησε περιοχή μόλις δύο φορές, με τα σουτ των Αραούχο (33΄) και Πινέδα (39΄) να βρίσκουν στα σώματα των αμυντικών.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ντέρμπι ανήκε στον Παναθηναϊκό, όταν στο 54΄ ο Μπερνάρντ πραγματοποίησε έξοχη ατομική ενέργεια και σούταρε στο «παράθυρο» του Αθανασιάδη, τον οποίο υποχρέωσε σε μεγάλη απόκρουση.

Εν τέλει, το σκορ στην «Αγιά Σοφιά» άνοιξε στο 68΄: ο Πινέδα βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε παράλληλα την μπάλα, ο Μπρινιόλι την βρήκε, αλλά εκείνη άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, με το γήπεδο να «παίρνει φωτιά».

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε πια να βγει μπροστά, αλλά τότε ανέλαβαν δράση οι αμυντικοί μέσοι της ΑΕΚ, Σιμάνσκι και Γιόνσον, που έκαναν σημαντική δουλειά ανακόπτοντας τις προσπάθειες των παικτών του Γιοβάνοβιτς να δομήσουν επιθέσεις με προοπτική.

Το ντέρμπι είχε ωστόσο δραματικό φινάλε, αφού στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωαννίδης πέρασε και τον Αθανασιάδη και από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Αμέσως μετά ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Σένκεφελντ, ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε δίνοντας ολιγόλεπτη παράταση στην αγωνία, αλλά το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.