Skip to main content

Γιατί ο Ρονάλντο δεν μπορεί να παίξει ακόμα στη Σαουδική Αραβία;

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μεταφέρει από την Αγγλία τιμωρία δύο αγωνιστικών, που όμως θα ισχύσει από την ημέρα εγγραφής στη νέα ομάδα του, η οποία δεν έχει γίνει ακόμα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να κάνει υπομονή για το ντεμπούτο του στον σαουδαραβικό σύλλογο Αλ Νασρ, στον οποίο υπέγραψε προσφάτως έως τον Ιούνιο του 2025.

Ο Πορτογάλος αστέρας θα πρέπει να εκτίσει την τιμωρία των δύο αγωνιστικών που του επιβλήθηκε στην Αγγλία ενώ αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας αξιωματούχος της νέας ομάδας του.

Στον πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας επιβλήθηκε αυτή η κύρωση από τις βρετανικές Αρχές στα τέλη Νοεμβρίου 2022, επειδή άρπαξε και πέταξε το κινητό τηλέφωνο από έναν νεαρό οπαδό της Έβερτον μετά το τέλος του αγώνα της Premier League, την περασμένη σεζόν.

Στη συνέχεια, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διευκρίνισε ότι αυτή η κύρωση θα ισχύει ανεξάρτητα από τον προορισμό του Ρονάλντο. «Αυτή η αναστολή θα ισχύει μόλις ο παίκτης εγγραφεί επίσημα στην ομάδα μας», δήλωσε ο αξιωματούχος της Αλ Νασρ.

Ο Ρονάλντο δεν έχει εγγραφεί ακόμη από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας, καθώς η ομάδα του πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από έναν από τους ξένους παίκτες της για να συμμορφωθεί με την ποσόστωση ξένων υπηκόων που έχουν λάβει άδεια στο πρωτάθλημα της χώρας και είναι οκτώ ανά σύλλογο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, ο Ουζμπέκος μέσος Τζαλαλουντίν Μασαρίποφ είναι πολύ πιθανό να ανοίξει τον δρόμο για τον πέντε φορές νικητή του Champions League.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για την πώληση ενός από τους παίκτες, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα στο τελικό στάδιο», δήλωσε παράγοντας του συλλόγου.

Υποδεχόμενος από 25.000 θεατές στο στάδιο «Mrsool Park» του Ριάντ την Τρίτη, ο Ρονάλντο είπε ότι θα ήθελε να παίξει το συντομότερο δυνατό, ξεκινώντας από τον εντός έδρας αγώνα με την Αλ Ταέ που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη και αναβλήθηκε για την Παρασκευή, αλλά αυτό δεν θα συμβεί.

Στη συνέχεια, η Αλ Νασρ πρέπει να αντιμετωπίσει την Αλ Σαμπάμπ (14 Ιανουαρίου), την Αλ Ετιφάκ (22 Ιανουαρίου), στη συνέχεια την Αλ Ιτιχάντ στο Σούπερ Καπ (26 Ιανουαρίου), προτού ανακτήσει το πρωτάθλημα με ένα ταξίδι στην έδρα της Αλ Φατέχ (3 Φεβρουαρίου).

naftemporiki.gr