Skip to main content

Ναβρατίλοβα: Διαγνώστηκε με καρκίνο του λαιμού και του μαστού

REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Η 66χρονη Navratilova δήλωσε ότι και οι δύο καρκίνοι εντοπίστηκαν σε πρώιμο στάδιο.

Η Martina Navratilova έχει διαγνωστεί με καρκίνο του λαιμού και του μαστού. Η 18 φορές πρωταθλήτρια του Γκραν Σλαμ στο μονό, η οποία είχε νοσήσει από καρκίνο του μαστού το 2010, θα ξεκινήσει θεραπεία στη Νέα Υόρκη αργότερα αυτό το μήνα.

Η 66χρονη Navratilova δήλωσε ότι και οι δύο καρκίνοι εντοπίστηκαν σε πρώιμο στάδιο. “Το διπλό χτύπημα είναι σοβαρό, αλλά διορθώσιμο, και ελπίζω σε μια ευνοϊκή έκβαση”, δήλωσε. “Θα βρωμάει για λίγο καιρό, αλλά θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις”.

Η Navratilova παρατήρησε έναν διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της κατά τη διάρκεια των τελικών WTA του Νοεμβρίου στο Fort Worth του Τέξας. Η βιοψία που ακολούθησε αποκάλυψε καρκίνο του λαιμού πρώτου σταδίου. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ανακαλύφθηκε επίσης ένα εξόγκωμα στο στήθος της, το οποίο αργότερα διαγνώστηκε ως άσχετος καρκίνος “Και οι δύο αυτοί καρκίνοι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο με εξαιρετικά αποτελέσματα”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Navratilova, Mary Greenham.

Η Navratilova επρόκειτο να καλύψει το Australian Open αυτού του μήνα από το στούντιο του Tennis Channel στη Μελβούρνη, αλλά αντ’ αυτού θα κάνει κάποιες περιστασιακές απομακρυσμένες εμφανίσεις.

Η εννέα φορές πρωταθλήτρια του Γουίμπλεντον στο μονό είπε ότι ένιωσε “αβοήθητη” όταν διαγνώστηκε με καρκίνο το 2010, αλλά αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την είδηση για να βοηθήσει άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υγείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC