Skip to main content

Ολοκληρωτικό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό και θρίαμβος στο ΟΑΚΑ

Το ματς κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο. Εκεί όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετική απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε... χάρτινη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός με σπουδαία εμφάνιση μετέτρεψε το ντέρμπι της Euroleague σε μονόλογο και νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 95-71 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Με σπουδαίο μπάσκετ και με τον Μουστάφα Φαλ να είναι ασταμάτητος, ο Ολυμπιακός(10-6) συνέτριψε τον Παναθηναϊκό(6-10) στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 95-71 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Aυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη των ”ερυθρολεύκων” επί του ”τριφυλλιού” σε όλες τις διοργανώσεις.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς πλευρά με τον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό να τρέχει ένα καλό σερί και να να προηγείται στο 10′ με 26-20, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαλ που έκανε ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα.

Το ματς επί της ουσίας κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο. Εκεί όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετική απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε… χάρτινη άμυνα. Με ένα σερί 15-2, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 16′ να είναι μπροστά με 41-22 και με 53-36 στο ημίχρονο, έχοντας κάνει ένα τεράστιο βήμα για την νίκη.

Πολλές φορές στη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες είχαν πετάξει στα σκουπίδια μεγάλες διαφορές αλλά απόψε δεν έκαναν το ίδιο λάθος. Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έβρισκαν εύκολα λύσεις σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν στο 32′, να φτάσουν την διαφορά στους τριάντα πόντους, 80-50.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 95-71.

Για τους νικητές αδιαμφισβήτητος mvp ήταν ο Μουστάφα Φολ με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του, οι Σλούκας με 11 πόντους και 6 ασίστ και ο Κάαναν με 17 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό ο Μπέικον ήταν σαν να παλεύει μόνος του, πετυχαίνοντας 30 πόντους.

Tα δεκάλεπτα: 20-26, 36-53, 50-73, 71-95