Skip to main content

Η Γουλβς πήρε δανεικό από την Ατλέτικο Μ. τον Κούνια

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος δεν ήταν βασικός στον ισπανικό σύλλογο, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και οψιόν απόκτησής τους από τους «Λύκους».

Τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό Ματέους Κούνια εξασφάλισε η Γουλβς, δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κούνια θα ενταχθεί στους «Λύκους» από την 1η Ιανουαρίου, ενώ ο δανεισμός θα μπορούσε να γίνει μεταγραφή εάν ενεργοποιηθούν ορισμένες ρήτρες, ανέφερε ο σύλλογος.

«Βρήκαμε ακόμη ένα δώρο κάτω από το δέντρο», έγραψε η αγγλική ομάδα στο Twitte, ανακοινώνοντας τον 23χρονο, που αποτελεί την πρώτη υπογραφή του Χουλέν Λοπετέγκι ως προπονητή της Γουλβς.

Ο Κούνια εντάχθηκε στην Ατλέτικο τον Αύγουστο του 2021 και σημείωσε έξι γκολ στη LaLiga σε 40 εμφανίσεις, ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον υπολόγιζε ως εναλλακτική λύση.

Πριν από την Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιζε στη Λειψία από το 2018 έως το 2020, για να ακολουθήσει μια περίοδος στη Χέρτα Βερολίνου.

Ο Κούνια έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Βραζιλίας τον Σεπτέμβριο του 2021, στο νικηφόρο αγώνα (1-0) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 εναντίον της Χιλής.

Ένα μήνα νωρίτερα, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα της Βραζιλίας κάτω των 23 ετών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.