Skip to main content

Εκατομμύρια Αργεντινοί πλημμύρισαν το Μπουένος Άιρες για να επευφημήσουν την Εθνική

REUTERS/Agustin Marcarian

Η μετακίνηση του λεωφορείου που μετέφερε τους παγκόσμιους πρωταθλητές κατέστη αδύνατη κι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερα.

Εκατομμύρια εκστασιασμένοι Αργεντινοί πλημμύρισαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες την Τρίτη για να ζητωκραυγάσουν για την ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με επικεφαλής τον αστέρα Λιονέλ Μέσι.

Το πλήθος ήταν τόσο τεράστιο που οδήγησε σε αδιέξοδο την παρέλαση των ανοιχτών λεωφορείων. Οι παίκτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο κεντρικό μνημείο του Οβελίσκου όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια εξαιτίας του μεγέθους του πλήθους, που υπολογίζεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε τέσσερα εκατομμύρια άτομα.

Ως εκ τούτου, μεταφέρθηκαν από το λεωφορείο της παρέλασης σε ελικόπτερα. «Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές πετούν σε όλη τη διαδρομή με ελικόπτερα γιατί κατέστη αδύνατο να συνεχίσουν στο έδαφος λόγω της έκρηξης της λαϊκής χαράς», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος της Προεδρίας Γκαμπριέλα Τσερούτι. «Ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε με ειρήνη και ας τους δείξουμε την αγάπη και τον θαυμασμό μας!».

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν κόσμο σε όλη την πόλη, τεράστια πλήθη να περιμένουν γύρω από τον πλατεία Οβελίσκου, ενώ πολλοί άλλοι κατέλαβαν αυτοκινητόδρομους για να προσπαθήσουν να πάρουν μια γεύση από τους επιστρέφοντες πρωταθλητές τους, σε -σίγουρα- μια από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις στην ιστορία.

Η ομάδα είχε φτάσει τα ξημερώματα της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ezeiza, όπου παρά το προχωρημένο της ώρας χιλιάδες κόσμος την περίμενε με πανό, σημαίες, φωτοβολίδες και ουρλιάζοντας από χαρά.

Κατά το μεσημέρι εκατομμύρια είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, με τους κύριους δρόμους να έχουν κλείσει για την παρέλαση. Ο κόσμος κρατούσε πανό του Μέσι και του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα, έπαιζε όργανα και σκαρφάλωνε σε φανοστάτες ή στάσεις λεωφορείων.

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής βρίσκεται σε κατάσταση… πάρτι από τη δραματική νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό της Κυριακής στο Κατάρ, η οποία βοήθησε να συγκαλύψει τα οικονομικά δεινά στη χώρα της Νότιας Αμερικής, που μάχεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς πληθωρισμού στον κόσμο.

Η κυβέρνηση έκανε την Τρίτη εθνική εορτή για να επιτρέψει στους οπαδούς να γιορτάσουν τη νίκη. Καθώς το ανοιχτό λεωφορείο διέσχιζε την πόλη, οι παίκτες χόρευαν και επευφημούνταν με θαυμαστές που έκαναν κύκλους στο λεωφορείο.

Η αστυνομία έπρεπε να κρατήσει πίσω τους ανθρώπους για να επιτρέψει στο όχημα να προχωρήσει στο αργό ταξίδι του προς το κέντρο της πόλης, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.