Skip to main content

Επεισόδιο του Χακίμι με Ινφαντίνο μετά τον μικρό τελικό

REUTERS/Peter Cziborra

Ο δεξιός μπακ της Εθνικής Μαρόκου πρωταγωνίστησε σε «θερμό» τετ α τετ με τον πρόεδρο της FIFA μετά τον μικρό τελικό, για να δηλώσει στη συνέχεια μετανιωμένος.

Το Μαρόκο αποχαιρέτησε το Μουντιάλ του Κατάρ με την τέταρτη θέση και… λίγη ένταση στο τέλος του αγώνα με την Κροατία.

Ένα ματς που -όπως αυτό με τη Γαλλία– δεν πήγε καλά στην αφρικανική ομάδα, η οποία διαμαρτυρήθηκε πολύ για τον διαιτητή μετά από κάποιες αποφάσεις που θεωρήθηκαν αμφισβητήσιμες από το συγκρότημα των «Λεόντων του Άτλαντα».

Από τους πιο νευρικούς χθες (17/12) το απόγευμα ήταν ο μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν Ασράφ Χακίμι, ο οποίος, μη ευχαριστημένος μόνο από τις διαμαρτυρίες εναντίον του Καταριανού διαιτητή Αλ Τζασίμ τα έβαλε και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στο τέλος του αγώνα, στο τούνελ των αποδυτηρίων, ο δεξιός φουλ-μπακ τάχθηκε ενάντια στον νούμερο ένα του κυβερνώντος σώματος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Χακίμι σταμάτησε τον Ινφαντίνο κι εκτόξευσε κάποιες βρισιές. Ύστερα, σύμφωνα με μάρτυρες του επεισοδίου, ρώτησε «τι πρόβλημα έχετε μαζί μας;». Αρκετοί ανταποκριτές που βρίσκονταν στο σημείο περιέγραψαν τη σκηνή ως τεταμένη.

Μάλιστα, ένας Σουηδός δημοσιογράφος τράβηξε το όλο θέμα με το smartphone του, αν και κάποια μέλη της FIFA του ζήτησαν στη συνέχεια να διαγράψει το βίντεο.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο Ινφαντίνο διατήρησε την ψυχραιμία του και ύστερα βγήκε από το τούνελ και κατευθύνθηκε προς το γήπεδο για να παραδώσει τα μετάλλια στις δύο ομάδες, αποδοκιμαζόμενος από Μαροκινούς οπαδούς.

Μετά από λίγα λεπτά, ο Χακίμι ζήτησε συγγνώμη: «Ήμουν θυμωμένος γι΄ αυτό που συνέβη στον αγώνα. Τρέφω πολύ σεβασμό για τον Ινφαντίνο, όταν τον συνάντησα λίγο μετά μετάνιωσα για τα λόγια που εκστόμισα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό NRK.

naftemporiki.gr