Skip to main content

Υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης οι Γυναίκες του Ολυμπιακού

Σε έναν ελληνικό τελικό, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πρόσθεσαν στη συλλογή τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Len Super Cup.

O πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός νίκησε στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά τον Κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό με 11-4 στον τελικό του Len Super Cup και κατάκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκες» πρωταγωνίστησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με όπλο την άμυνά τους (0/7 με παίκτη λιγότερο), έφτασαν στον έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορία τους και τρίτο στο θεσμό του Super Cup (2015, 2021, 2022).

Ο Ολυμπιακός μετρά ακόμα τρεις κατακτήσεις Champions League (2015, 2021, 2022), και ενός Len Trophy (2014).

Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Εθνικός προηγήθηκε με την Κανετίδου, αλλά ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα της Κρίστμας κι ένα της Ελευθεριάδου πέρασε μπροστά με 3-1.

Στη συνέχεια οι «κυανόλευκες» σκόραραν και πάλι πρώτες στο δεύτερο οκτάλεπτο με την Μπενέκου, αλλά οι «ερυθρόλευκες» πήγαν στο ημίχρονο με διαφορά τριών τερμάτων (5-2) με τα γκολ των Β. Πλευρίτου και Ξενάκη.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Μ. Πλευρίτου έκανε το 6-2, μείωσε ο Εθνικός με τέρμα της Κανετίδου (6-3) κι ένα γκολ της Τορνάρου λίγο πριν τη λήξη έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 7-3 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Έχοντας πια μια σημαντική διαφορά, οι «ερυθρόλευκες» τη διαχειρίστηκαν χωρίς άγχος και κατάφεραν να διευρύνουν τη νίκη τους φτάνοντας στο τελικό 11-4.