Skip to main content

Χάος με τα εισιτήρια για τους οπαδούς της Αργεντινής

REUTERS/Lee Smith

Οι υποστηρικτές της «Αλμπισελέστε» εξακολουθούν να καταφτάνουν κατά χιλιάδες στο Κατάρ, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν είσοδο στο στάδιο «Λουσάιλ» έστω την τελευταία στιγμή.

Στη Ντόχα υπάρχουν τουλάχιστον 40.000 Αργεντινοί οπαδοί για τον αυριανό παγκόσμιο τελικό μεταξύ της Εθνικής τους ομάδας και της Γαλλίας, αλλά δεν έχουν όλοι το εισιτήριο για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Μάλιστα, οι τοπικές αρχές υπολογίζουν ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες εκείνοι που δεν το έχουν και δεν είναι τυχαίο ότι πριν από δύο ημέρες η τοπική αστυνομία αναγκάστηκε να διαλύσει, έστω και με αγενή τρόπο, όπως αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, πλήθος οπαδών της «Αλμπισελέστε» που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Jassim.

Εκεί έχει καταλύσει το μεγαλύτερο μέρος της διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής, από την οποία οι οπαδοί, διαδηλώνοντας με φωνές και πλακάτ, ζητούσαν να διασφαλιστεί ότι τα εισιτήρια που επιστράφηκαν από όσους δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον τελικό, θα διατεθούν στους Αργεντινούς που θέλουν να τα αγοράσουν.

Το γεγονός ότι οι υποστηρικτές του Μέσι και των συμπαικτών του καταφθάνουν μαζικά για τον τελικό, ακόμη κι αν δεν έχουν εισιτήρια, δεν είναι κάτι νέο. Πριν από τον τελικό Γερμανίας-Αργεντινής το 2014, διακόσιες χιλιάδες έφτασαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετατρέποντας τη μητρόπολη της Καριόκα σε ένα μικρό Μπουένος Άιρες.

Κι αυτό παρότι γνώριζαν ότι οι περισσότεροι απ΄ αυτούς δεν θα μπορούσαν να μπουν στο ανακαινισμένο «Μαρακανά», το οποίο διέθετε περίπου 80.000 θέσεις για τον τελικό.

naftemporiki.gr