Skip to main content

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στην ΑΕΚ, 2-0 την Κηφισιά

Οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν και τα δύο τέρματά τους στο πρώτο ημίχρονο κι εξασφάλισαν επί της ουσίας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τον Φαν Βέερτ να σκοράρει το πρώτο γκολ του για την Ένωση.

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά με 2-0, στο γήπεδο της Ριζούπολης και ουσιαστικά να σφραγίσουν την πρόκριση της Ένωσης στα προημιτελικά από τον πρώτο αγώνα. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου, στην OPAP Arena.

Η πρώτη ευκαιρία, πολύ μεγάλη μάλιστα, ήταν για την Κηφισιά: στο 18΄ από λάθος του Μουκουντί ο Κουιρουκίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στο Στάνκοβιτς αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στα πόδια του τερματοφύλακα της Ένωσης, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ταλάλ είχε όλη την εστία με μέτωπο σε΄ αυτή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Χατζισαφί.

Τελικά οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό με θαυμάσιο γκολ του Γκαρσία, που από τη γωνία της μεγάλης περιοχής «εκτέλεσε» τον Αναγνωστόπουλο για το 0-1.

Στο 37΄ ο ίδιος έχασε μια πολύ πιο εύκολη φάση, όταν μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Κηφισιάς έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45΄+3) ο Τομ Φαν Βέερτ με εύστοχο πέναλτι, που είχε καταλογιστεί σε μαρκάρισμα του Μαζουλουξή επί του Αραούχο.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ διαχειρίστηκε άνετα τον αγώνα και τις απουσίες της, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Στο 78΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαρμπόσα, για μαρκάρισμα στον Γκαρσία.