Skip to main content

Νεκρός από πτώση στο στάδιο Λουσάιλ υπάλληλος ασφαλείας

TODAY Sports/File Photo

Ο άτυχος άνδρας ήταν ένας 24χρονος Κενυάτης, που έπεσε από τον 8ο όροφο του σταδίου Λουσάιλ κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία.

Ένας υπάλληλος ασφαλείας από την Κένυα πέθανε σε νοσοκομείο του Κατάρ, αφού έπεσε από τις εξέδρες του σταδίου Λουσάιλ κατά τη διάρκεια του αγώνα της προημιτελικής φάσης μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τις αναφορές του CNN, ο μετανάστης εργάτης ονομαζόταν Τζον Νιούε Κίμπουε και ήταν 24 ετών. Ο φύλακας έπεσε από τον όγδοο όροφο του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Η κατάστασή του φάνηκε αμέσως σοβαρή και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χαμάντ στη Ντόχα, με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, κατάγματα προσώπου και κατάγματα πυέλου.

«Οι διοργανωτές του τουρνουά του Κατάρ ερευνούν τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση και θα παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα μέλη της οικογένειας, εν τω μεταξύ, γνωστοποίησαν ότι ο εργοδότης του θύματος, η εταιρεία Al Sraiya Security Services, δεν έχει παράσχει εξηγήσεις για τις συνθήκες της πτώσης και του θανάτου.

Αυτός είναι ο δεύτερος μετανάστης εργάτης που πεθαίνει στη χώρα του Κόλπου από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ένας άλλος πέθανε σε ατύχημα, στη βάση που χρησιμοποιούσε η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων.

naftemporiki.gr