Skip to main content

ΠΑΕ ΑΕΚ για Διακογιάννη: Αποχαιρετούμε τον «πρύτανη» της αθλητικής δημοσιογραφίας

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της «Ένωσης»

Τον μεγάλο Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, αποχαιρέτισε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ αναφέρει: «Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη που «μεγάλωσε» γενιές και γενιές Ελλήνων φιλάθλων, σίγησε για πάντα. Ο ελληνικός αθλητισμός έχασε έναν μεγάλο υπηρέτη του. Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρετά τον «πρύτανη» της αθλητικής δημοσιογραφίας και συλλυπείται τους οικείους του».

Ο Γιάννης Διακογιάννης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιο-σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης, θεωρούνταν ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, τον χαρακτηριστικό του τρόπο μετάδοσης των αγώνων και τη φωνή του.

Γεννήθηκε στη Αθήνα όπου και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Κάλυψε με ανταποκρίσεις του κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (με αρχή 1954 στην Ελβετία και τέλος το Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα.

naftemporiki.gr