Skip to main content

Ο Ριβάλντο δεν θέλει ξένο τεχνικό στην Εθνική Βραζιλίας

EPA/YONHAP

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος άσος θεωρεί ασέβεια προς το ποδόσφαιρο της χώρας και τους τεχνικούς του την επιλογή αλλοδαπού προπονητή για τη Σελεσάο.

Η συζήτηση για τον διάδοχο του Τίτε στον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας έχει ήδη ανοίξει μετά το σφύριγμα του προημιτελικού με την Κροατία, όπου η Σελεσάο γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στα πέναλτι.

Η κυρίαρχη τάση που επικρατεί στις τάξεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας (CBF) είναι η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας σε ξένο προπονητή και μάλιστα εγνωσμένου κύρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ακούστηκαν τα ονόματα των Πεπ Γκουαρντιόλα, Κάρλο Αντσελότι, Ζοζέ Μουρίνιο και Άμπελ Φερέιρα, με όσες πιθανότητες έχει η CBF να φτάσει σε συμφωνία με καθέναν απ΄ αυτούς.

Υπάρχει όμως και μια φωνή με ιδιαίτερο βάρος, που είναι αντίθετη στην προοπτική αλλοδαπού τεχνικού για την Εθνική ομάδα. Είναι εκείνη του μεγάλου Ριβάλντο, νικητή της Χρυσής Μπάλας το 1999 και παγκόσμιου πρωταθλητή το 2002, στον οποίο δεν αρέσει καθόλου η ιδέα.

«Δεν συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα και νομίζω ότι είναι μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς εμάς τους Βραζιλιάνους και πάνω από όλα στους πολλούς πολύτιμους τεχνικούς που έχουμε εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να κάνουν καλή δουλειά με την Σελεσάο, όπως οι Ροτζέριο Σένι, Ρενάτο Γκαούτσο, Κούκα, Φερνάντο Ντινίζ και Ντοριβάλ Τζούνιορ. Το να φέρουμε έναν ξένο προπονητή εδώ δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχουμε τη βεβαιότητα πως θα κερδίσουμε το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο», συνέχισε ο Ριβάλντο.

«Αντίθετα, νομίζω ότι κάθε προπονητής θα ήθελε να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής για τη χώρα του, για να φτιάξει τη διάθεση των συμπατριωτών του, οι οποίοι σίγουρα το χρειάζονται περισσότερο από εμάς που είμαστε “πέντα”  (πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές). Η Εθνική είναι δική μας και πρέπει να καθοδηγείται απ΄ αυτούς που έχουν βραζιλιάνικο αίμα στις φλέβες τους», κατέληξε.