Skip to main content

Το… αναμνηστικό των Γουόκερ – Στόουνς από το Κατάρ

REUTERS/Molly Darlington

Οι δύο αμυντικοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας επέστρεψαν στην πατρίδα κουβαλώντας μαζί με τις αποσκευές τους και τον... γάτο Ντέιβ.

Όπως συμβαίνει εδώ και 56 χρόνια, η Αγγλία επέστρεψε από μια μεγάλη διοργάνωση με άδεια χέρια. Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει καν η περηφάνια ότι έπαιξε ως το τέλος ή σχεδόν, όπως συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με τον ημιτελικό απέναντι στην Κροατία ή στο Euro 2021, με τον τελικό να χάνεται από την Ιταλία του Μαντσίνι στα πέναλτι.

Μια κακή στιγμή για μια ομάδα που θα μπορούσε πραγματικά να παίξει εναντίον όλων όσον αφορά τις τεχνικές αξίες, αλλά που προφανώς δεν μπορεί να κάνει αυτό το νοητικό βήμα, το οποίο μεταμορφώνει ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε μια νικητήρια ομάδα.

Ωστόσο, κάποιος έφερε στην Αγγλία κάτι από το Κατάρ. Που δεν είναι τρόπαιο ή μετάλλιο, αλλά έχει μια ορισμένη αξία, τουλάχιστον συναισθηματική!

Όπως ανέφερε η ισπανική Mundo Deportivo, ο Κάιλ Γουόκερ και ο Τζον Στόουνς βρήκαν έναν φίλο με το όνομα Ντέιβ. Για ποιον πρόκειται; Μια… γάτα, που εμφανιζόταν αρκετά συχνά στα γεύματα της Εθνικής Αγγλίας ζητώντας φαγητό.

Ο δεξιός μπακ και ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι είχαν αρχίσει να αλληλεπιδρούν με το αιλουροειδές, το οποίο εμφανιζόταν όλο και περισσότερο στις φωτογραφίες που ανέβαζαν οι παίκτες στο Instagram.

«Δεν ήταν εκεί ούτε μια μέρα και ο Τζον κι εγώ την υιοθετήσαμε αμέσως», εξήγησε ο Γουόκερ στα επίσημα κανάλια της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. «Μερικοί άνθρωποι δεν συμπαθούν τις γάτες, αλλά εγώ τις λατρεύω», πρόσθεσε ο Στόουνς.

Κάπως έτσι, το αιλουροειδές βαφτίστηκε «Ντέιβ» κι έγινε… του σπιτιού. «Είναι ευπρόσδεκτος στο τραπέζι. Εμφανίστηκε την πρώτη μέρα που φτάσαμε και κάθισε εκεί όλη τη νύχτα περιμένοντας κάποιον να τον ταΐσει», εξήγησε ο σέντερ μπακ του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές πήραν επί προσωπικού το θέμα, στο σημείο να δώσουν μια υπόσχεση: να τον φέρουν πίσω μαζί τους στην Αγγλία. Το είπαν, το έκαναν… Όταν τα «Τρία Λιοντάρια» μάζεψαν τα πράγματά τους μετά την ήττα από τη Γαλλία, εκτός από τις βαλίτσες και τις τσάντες, εμφανίστηκε κι ένα καλάθι μεταφοράς, με τον Ντέιβ μέσα.

Ο οποίος, πλέον, θα πρέπει να περάσει τέσσερις μήνες σε καραντίνα πριν ξαναβρεθεί με τους νέους του «γονείς». Και ποιος ξέρει αν αργά ή γρήγορα δεν θα γνωρίσει και τον… παππού Πεπ!

naftemporiki.gr