Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Μειώθηκε η ομάδα των διαιτητών, επέστρεψαν πίσω Λαόθ και Φραπάρ

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Μαζί με τους αγώνες, στο Μουντιάλ του Κατάρ λιγόστεψαν και οι διαιτητές που απέμειναν στη χώρα του Κόλπου για τις τέσσερις εναπομείνασες αναμετρήσεις της διοργάνωσης.

Τέσσερα παιχνίδια απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση και του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και η ομάδα των διαιτητών της FIFA στο Κατάρ αναπόφευκτα μειώνεται.

Στην πραγματικότητα, μια μεγάλη ομάδα διαιτητών και βοηθών έχει επιστρέψει πίσω, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίδας Στεφανί Φραπάρ.

Για τους τρεις αγώνες που απομένουν προς ορισμό, καθώς ο αυριανός (13/12) πρώτος ημιτελικός (Αργεντινή-Κροατία) έχει ήδη ανατεθεί στον Ιταλό Ντανιέλε Ορσάτο, παραμένει μια μικρή ομάδα με μια ντουζίνα διαιτητές, μεταξύ των οποίων οι δύο Βραζιλιάνοι, Σαμπάιο και Κλάους, κι άλλοι τρεις Ευρωπαίοι, ο Ολλανδός Μάκελι, ο Πολωνός Μαρτσίνιακ και ο Άγγλος Τέιλορ.

Ο Ισπανός Λαόθ, διαιτητής του προημιτελικού Αργεντινής-Ολλανδίας, επέστρεψε στο σπίτι του όπως οι υπόλοιποι από τους αρχικά παριστάμενους στη διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι το αργεντίνικο πρακτορείο ειδήσεων Telam έκανε λόγο για «τιμωρία» του από τη FIFA λόγω των αντιδράσεων του Μέσι και των συμπαικτών του για τη διαιτησία του στο ματς με τους «Οράνιε», ωστόσο από τη FIFA δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα.