Skip to main content

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Ροντινέι

Ο πρώην δεξιός μπακ της Φλαμένγκο, με την οποία κατάκτησε το φετινό Copa Libertadores, υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με την πειραϊκή ομάδα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την την απόκτηση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ Ροντινέι Μαρσέλο ντε Αλμέιντα, ο οποίος υπέγραψε με την πειραϊκή ομάδα έως το 2025.

Ο 30χρονος (29/1/1992) ποδοσφαιριστής προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τη Φλαμένγκο, με την οποία μέτρησε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και κατάκτησε το εφετινό Copa Libertadores, όντας βασικός στον τελικό εναντίον της Ατλέτικο Παραναένσε.

Ο Ροντινέι φόρεσε τη φανέλα της «Μενγκάο» από το 2015, καταγράφοντας 163 συμμετοχές, 17 ασίστ και 6 γκολ. Με την ίδια ομάδα πανηγύρισε το Copa Libertadores το 2019, το πρωτάθλημα Βραζιλίας την ίδια χρονιά και, χάρη σε δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το Κύπελλο το 2022.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε παραχωρηθεί στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε με τη μορφή δανεισμού, καταγράφοντας 50 συμμετοχές με τρία γκολ κι εννέα ασίστ.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί επίσης στις Αβαΐ, Μαρσίλιο Ντίας, Κορίνθιανς, CRAC, ηΣοσιάλ Εσπορτίβα Βιτόρια, Πεναπολένσε και Πόντε Πρέτα, ενώ αποτέλεσε μέλος της προεπιλογής του ομοσπονδιακού προπονητή της Βραζιλίας, Τίτε, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.