Skip to main content

Νίκη στην παράταση για τον Παναθηναϊκό με Αρμάνι Μιλάνο

Οι «πράσινοι» έχαναν σταθερά σε όλη τη διάρκεια του σαραντάλεπτου, αλλά στην παράταση δεν άφησαν τους Ιταλούς να σκοράρουν παρά μόνο 5 πόντους.

Από την «κόλαση» στον Παράδεισο βρέθηκε απόψε ο Παναθηναϊκός, που επέστρεψε από το -15 για να νικήσει στην παράταση με 90-77 την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε ισόπαλη 72-72, με τους Ιταλούς να είναι μπροστά και στα 40 λεπτά και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στα 8,4΄΄ πριν το τέλος! Οι «πράσινοι» σημείωσαν την τέταρτη συνεχή νίκη στη διοργάνωση και βρίσκονται στο 6-6, ενώ η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έφτασε στις οκτώ συνεχείς ήττες (3-8).

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ο Ντουέιν Μπέικον με 31 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ εξίσου καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Πάρις Λι, ο οποίος μέτρησε 22 πόντους, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Οι Λομβαρδοί εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων και προηγήθηκαν με 20-11, με συνεχή επιθετικά ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε με την Αρμάνι στο +9 (42-33) με έμμεσο τρίποντο του Μπάρον, που είχε 3/3 βολές από φάουλ του Καλαϊτζάκη.

Οι παίκτες του Μεσίνα έπαιζε εξαιρετική άμυνα και ξέφυγε ακόμη και με +15 (42-57), δυόμισι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 10-0 πλησίασε στους πέντε (52-57) και στον πόντο (63-64), πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να μειώνονουν και στα 8,4’’ πριν το τέλος ισοφάρισαν σε 72-72 με κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασίστ του Λι.

Η Αρμάνι είχε την τελευταία επίθεση αλλά ο Π. Καλαϊτζάκης στήθηκε και πήρε επιθετικό φάουλ από τον Λουβαβού-Καμπαρό στα 3,2 δευτερόλεπτα, με τον Μπέικον να αστοχεί στην εκπνοή.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Λι και Μπέικον έκαναν το 80-75 και το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά εκεί, αφού οι εξουθενωμένοι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν παρά μόλις πέντε πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο.